Geniet van het heerlijke Noord-Holland

Geniet van het heerlijke Noord-Holland

Een provincie met veel mogelijkheden

Noord-Holland heeft ontzettend veel mogelijkheden. Zo kun je de drukte opzoeken van de (hoofd)stad of naar de duinen bij Bergen en Zandvoort vluchten waar het prachtig fietsen is. Ook de omgeving van relatief ‘kleine’ natuurgebieden als het Twiske zijn heerlijk om te bezoeken.

Fietsroute tussen Hoorn en Heerhugowaard

Fietsroute tussen Hoorn en Heerhugowaard

Hoorn ligt direct aan het Markermeer, wat vroeger onderdeel van de Zuiderzee was. Doordat de stad direct aan de voormalige Zuiderzee ligt is het ook niet raar dat in de 16e en 17e eeuw veel schepen van onder andere de Verenigde Oostindische Compagnie, de West Indische Compagnie en de Noordse Compagnie uit de haven vertrokken. Hier heeft Hoorn veel van haar rijkdom aan te danken en dat is ook terug te zien in de stad. In Heerhugowaard vind je de ‘Stad van de Zon’, een wijk die meer energie oplevert dan wat het gebruikt.

Naar de fietsroute.

Fietsroute langs de Zaan

Fietsroute langs de Zaan

Deze fietsroute brengt je langs de Zaanse Schans, dus aan molens ga je niet ontkomen. Of dat erg is zal je zelf moeten oordelen. Ondanks dat er nog tal van andere dingen te zien zijn langs deze fietsroute blijven de molens toch bijzonder. Ze hebben immers geholpen om het gevecht tegen het water te winnen.

Naar de fietsroute.

Fietsroute door twee Broeken

Fietsroute door twee Broeken

Hoewel het dorp Spanbroek vroeger van groot belang was moest het haar stadsrechten delen met bijvoorbeeld het nabijgelegen Opmeer. Deze fietsroute brengt je door een nostalgisch stukje van de provincie. Zo is Hoogwoud de plek waar Willem II van Holland (niet te verwarren met Koning Willem II) de strijd tegen de West-Friezen verloor.

Naar de fietsroute.

Fietsroute rond het Twiske

Fietsroute rond het Twiske

Het Twiske is op te delen in twee delen: noord en zuid. Als je een natuurliefhebber bent kun je het beste het noordelijke deel bezoeken, het zuidelijke deel is meer iets voor watersporters. In het midden van het Twiske vind je de Stootersplas, die is ontstaan door zandwinning voor het gebied rond de Coentunnel.

Naar de fietsroute.

Ontdek heerlijk Noord-Holland met de Fietsnetwerk App

Wil je meer ontdekken tijdens het fietsen van een fietsroute door Noord-Holland? Ga dan naar de App- of Playstore en download de Fietsnetwerk App. Je vindt dan niet alleen alle fietsroutes in één overzicht. Aan elke fietsroute zitten ook interessante afstapmomenten gekoppeld. Tijdens het fietsen krijg je de beste routebegeleiding, zowel van knooppuntnummer naar knooppuntnummer als van fietsknooppunt naar afstapmoment. Je hoeft je ook geen zorgen te maken of je mobiel het wel de hele tocht volhoud. Door het gebruik van de nieuwste technologieën is het batterij- en internetverbruik namelijk tot een minimum beperkt.

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android   App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via