Gemeente Zederik opent innovatieve fietsroutes met geschiedenis

Persbericht fietsroute Zederik

Innovatie fietsroutes tonen Geschiedenis van Zederik

Meerkerk, maandag 25 september 2017, Wethouder Wim Mulckhuijse opende gisteren twee nieuwe fietsroutes door de gemeente Zederik. Eén fietsroute heeft als thema de geschiedenis van de gemeente Zederik, de andere fietsroute loopt rond en door natuurgebied de Zouweboezem. Deze fietsroutes zijn ontwikkeld door gemeente Zederik, een lokale ondernemer en Fietsnetwerk.nl. Omdat er in de gemeente nog niet veel fietsroutes waren, heeft de gemeente Zederik besloten om deze met een aantal partners te ontwikkelen. Hierdoor kan zowel de dagrecreant als de verblijfstoerist nu een extra activiteit toevoegen aan zijn of haar verblijf in de omgeving van Zederik.

Fietsknooppunten

Er zijn twee fietsroutes van respectievelijk 23 en 38 kilometer ontwikkeld. Beiden bestaan uit het fietsknooppunten routesysteem, gecombineerd met afstapmomenten bij historische plaatsen en bij lokale ondernemers. Fietsers komen onder meer langs historische gebouwen, natuurgebieden en boerderijen. Het thema richt zich op de historie van de omgeving en de bijzonder plaatsen die elk hun eigen verhaal hebben.

Digitaal beschikbaar

De fietsroutes zijn toegevoegd aan de gebruiksvriendelijke Fietsnetwerk App. Tijdens het fietsen ontvangt de gebruiker extra informatie over hoogtepunten langs de route. Op deze wijze kan de beleving op een hoger niveau worden getild en kunnen overheden en routebureau ‘s de fietsroutes monitoren op bijvoorbeeld het gebruik van de fietspaden en bezoeken aan lokale ondernemers. De fietsroutes zijn tevens in PDF en GPX formaat beschikbaar op de website van Fietsnetwerk.nl

Meer informatie over de fietsroutes in Zederik is te vinden op:

Zouweboezem (38 km)

Link naar fietsroute

Historisch Zederik (23 km)

Link naar fietsroute

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant