FlickBike: een innovatief deelfietssysteem

De Flickbike: Een innovatief deelfietsconcept

Fietsen realtime te vinden via fiets App

Deze zomer wordt er in Amsterdam een vernieuwend deelfietsconcept getest. De initiatiefnemer achter het deelfietsconcept is de start-up FlickBike. Er wordt getest met zo'n 1000 innovatieve fietsen die zijn verspreid door de hoofdstad. De fietsen zijn te vinden via een gratis app.

 

 

De fiets achterlaten op je bestemming

Waar je bij bestaande deelfietsconcepten vaak terug moet gaan naar een huurstalling of fietsverhuurstation kun je de FlickBike gewoon achterlaten op je bestemming. Met de flexibele FlickBikes wil het gelijknamige bedrijf, evenals de gemeente Amsterdam, het aantal fietsen in de hoofdstad terugbrengen.

Om op een FlickBike te fietsen dien je wel de app te downloaden. Vervolgens kun je een fiets in de buurt zoeken en het slot openen met je telefoon. De prijs voor het 'huren' van een FlickBike is 1 euro per half uur. 

Flickbike richt zich in eerste instantie op Amsterdam

In eerste instantie richt de FlickBike zich alleen op Amsterdam. Hoewel de meeste Amsterdammers al een fiets hebben zijn er volgens het bedrijf genoeg situaties te bedenken waarbij de FlickBike uitkomst biedt. Wanneer je bijvoorbeeld je bus mist, een lekke band hebt, je fiets is gestolen of misschien toch net dat wijntje teveel gedronken hebt. Het experiment moet uitwijzen of het hebben van een eigen fiets op den duur overbodig gaat zijn.

Innovatieve snufjes

Naast dat het concept vernieuwend is, zijn ook de fietsen voorzien van de nieuwste, technische snufjes. Zo wordt bijvoorbeeld de stroom voor het slot en de verlichting van een geïntegreerd zonnepanneel. De banden kunnen niet lek omdat ze van een speciaal soort schuim zijn gemaakt en door de ingebouwde GPS-chip wordt stelen zinloos. 

Haal alles uit je fietsroutes

Als je alles uit je fietsroutes wilt halen en je alle Fietsnetwerk routes op zak wilt hebben moet je zeker even de App downloaden. Naast dat je namelijk alle fietsroutes direct bij je hebt krijg je onderweg de beste routebegeleiding. Zo wordt je bij elk fietsknooppunt niet alleen geïnformeerd over de volgende stap in je route, maar ook over wat er in de buurt van de fietsknooppunten te zien en te doen is. Ook kun je rustig tal van kilometers fietsen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het batterij- en internetverbruik van je telefoon. Door de nieuwste technologieën te gebruiken op het gebied van Bluetooth en GPS is het allebei tot een minimum beperkt.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android   App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via