Fietsslot zonder sleutel: Nok? U-Lock

http://www.fietsnetwerk.nl/img/news/fietsslot-zonder-sleutel-noke-u-lock.jpg

Sleutel

Daar sta je dan, met je sleutel in je hand te zoeken naar je fiets. Even schrik je van het idee dat hij misschien gestolen kan zijn, maar gelukkig keek je er deze keer gewoon overheen. Heb je een dure fiets dan kan het geen kwaad om te investeren in een goed slot! Bijvoorbeeld een slot zonder een ouderwetse sleutel. Het Noké U-Lock slot is absoluut een aanrader!

Fietssloten

Er zijn inmiddels al voldoende fietssloten op de markt die je met een iPhone kunt ontgrendelen. Maar F?Z Designs beweert nu dat hun Nok? U-Lock beugelslot te ontgrendelen is met een Apple Watch. Daarnaast is het beugelslot meteen voorzien van een ingebouwd alarm en claimt de fabrikant dat hij nagenoeg onverwoestbaar is. We hebben nog wel wat geduld nodig voordat we onze fiets daadwerkelijk kunnen beveiligen met dit slot. De Nok? U-Lock is op dit moment namelijk alleen via Kickstarter.com te bestellen. Er wordt verwacht dat het rond september uitgeleverd zal gaan worden.

Zo werkt het fietsslot

Het eerder ontworpen hangslot van F?Z Designs heet de Noké-Padlock, dat via bluetooth te ontgrendelen is. De Padlock werkt met alle smartphones die Bluetooth 4.0 ondersteunen. Het nieuwe slot zal volgens hetzelfde principe gaan werken. Wanneer je op de ontgrendelknop van het slot drukt, controleert het slot of er een geautoriseerd apparaat aanwezig is. In sommige gevallen is dat niet handig, bijvoorbeeld wanneer je fiets op slot staat binnen het bereik van je bluetooth verbinding. Voor zulke situaties kun je het slot zo instellen dat je eerst op je smartphone een bevestiging moet geven. F?Z Designs geeft aan dat het slot zeer moeilijk open te breken is, maar om het nog net even wat lastiger te maken voor de persoon die ongewenst aan jouw slot zit te rammelen is er een alarm ingebouwd. Het gaat af wanneer er langer dan 3 seconden aan het slot wordt gerammeld, zonder dat er een bluetooth-authenticatie aan staat. Het gaat ook af wanneer de ontgrendeltoets meer dan drie keer kort achter elkaar wordt ingedrukt. Wil je de alarmfunctie niet gebruiken, dan kun je dat zelf instellen.

De bijhorende app

De app zelf, kan op een gemakkelijke manier ontgrendelcodes aanmaken. Dit kan voor eenmalig gebruik of op basis van een tijdsschema. Wat erg handig is, is dat bij elke vergrendeling de locatie van fiets wordt opgeslagen. De app geeft je ook op tijd een seintje wanneer de batterij van het slot bijna leeg is.

Hoe krijg je het fietsslot thuis?

Volgens F?Z Designs wordt de Nok? U-Lock al in september naar de eerste Kickstarter-backers verstuurd. Wil je er één bemachtigen dan kun je dat doen door 99 dollar in te leggen op kickstarter.com . Voor 19 dollar extra krijg je er een Bluetooth-fob bij, waarmee je het slot zonder smartphone kunt ontgrendelen. Uiteraard zal er voor de verzending naar Nederland nog een bedrag voor verzendkosten bij opgeteld worden. Nog een extra detail, het project gaat alleen door als er meer dan 100.000 dollar wordt ingezameld voor de einddatum.

 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant