Fietsroutes voor mooie winterse plaatjes

Fietsroutes voor mooie winterse plaatjes

Trotseer de kou!

Waarom zou je eigenlijk binnen blijven zitten wanneer de temperaturen rond het vriespunt schommelen? Stap gewoon eens op de fiets (uiteraard wel uitkijken met gladde wegen), er is ook in de koudere tijd van het jaar genoeg te zien. Ook kun je prachtige foto’s maken van de natuur om je heen.

Vijf natuurrijke fietsroutes

Om je te inspireren hebben we een aantal natuurrijke routes voor je geselecteerd waar je dit wellicht zou kunnen doen. Zit er geen route bij die in de buurt is? Niet getreurd, we hebben namelijk nog veel meer routes waarbij je prachtige plaatjes van de natuur kunt schieten. Heb je zelf mooie plaatjes geschoten? Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat. Voor de mooiste foto hebben wij nog wel een prijsje liggen. Deel je foto's met ons via Facebook of Twitter of mail ze naar info@fietsnetwerk.nl.

Rond Vierhouten

Rond Vierhouten

Wil je meerdere soorten natuur in één route kunnen fotograferen? Dan is dit de route die je moet fietsen. Het gebied waar je doorheen fietst bestaat namelijk uit verschillende bossen en heide. Over het aantal soort bomen heb je ook zeker niet te klagen: in het Vierhouterbos vind je eikenhakhoutbossen, beukenbossen en naaldbossen.

Naar de fietsroute.

Rond het Tsj?kemar

Fietsroute Rond Tsjukemar

Het gebied rond het Tsjûkemar, of Tjeukemeer zo je wilt, is een prachtig gebied voor zowel watersportliefhebbers als fietsers.  Geniet van de omgeving van het zuiden van Friesland. De Pier Christiaansloot, die het dorp Echtenerbrug in tweeën deelt, is de verbinding met de Kop van Overijssel.

Naar de fietsroute.

Naar Westerbork

Naar Westerbork

Tijdens het fietsen van de route kom je niet alleen door het dorp Westerbork zelf, je komt ook langs het voormalig Kamp Westerbork. Daarnaast is dit echt een route van vergezichten. Wanneer je je niet in één van de dorpen bevindt, fiets je door prachtige gebieden met uitgestrekte weilanden en rustieke bossen. Er is genoeg te zien wat een mooi plaatje kan opleveren.

Naar de fietsroute.

Door de Laurabossen

Door de Laurabossen

Als je bijna alleen maar door bossen wilt fietsen is deze route een aanrader. De titel zegt het al, kijk wel uit dat je geen ijs of natte sneeuw in je nek krijgt wanneer je door de Laurabossen fietst.

Naar de fietsroute.

Dwars door Nationaal Park Veluwezoom

Dwars door Nationaal Park Veluwezoom

Zin in een sneeuwballengevecht? Pak dan direct je fiets, bind eventueel de sneeuwkettingen om je fietsbanden heen en fiets deze route. Hij leidt je namelijk onder andere over de Posbank, volgens de laatste weerberichten ligt daar nog (flink) wat sneeuw. Verder kun je natuurlijk een bezoek brengen aan het Nationaal Park Veluwezoom en genieten van de rest van de omgeving.

Naar de fietsroute.

Alle fietsroutes op zak en meer beleving?

Wil je meer beleving tijdens je fietsroute? Download de Fietsnetwerk App. Zo krijg je naast alle informatie over de route ook nog eens een perfecte routebegeleiding onderweg. Ook krijg je bij de fietsknooppunten informatie over  de leukste bezienswaardigheden en horecagelegenheden in de buurt. Daarnaast maakt de App gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van GPS. Hierdoor wordt je batterijverbruik tot een minimum beperkt. 

 

Meeroverdeapp

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via