Fietsroutes over de Utrechtse Heuvelrug (deel 2)

Fietsroutes over de Utrechtse Heuvelrug deel 2

Direct op de hoogte van de nieuwste fietsroutes

De nieuwste fietsroutes zijn te vinden op de Utrechtse Heuvelrug. Sinds 2003 is het officieel een Nationaal Park. De Utrechtse Heuvelrug staat bekend om haar diversiteit van landschappen, waarvan de stuwwal een echte aanrader is. Na het lezen van de twee delen van “Fietsroutes over de Utrechtse Heuvelrug” ben je direct op de hoogte van de nieuwste fietsroutes. Bekijk ook het eerste deel.

Fietsroute Rondom Renswoude

Fietsroute rond Renswoude

Renswoude is één van de kleinste gemeentes van Nederland. Hoewel de gemeente grondgebied af heeft moeten staan aan de buren, is het ze toch gelukt om als kleine gemeente zelfstandig te blijven. Eén van die buren was de gemeente Scherpenzeel, die kreeg Emminhuizervenen in bezit.

Naar de fietsroute.

Over de Heuvelrug bij Zeist

Fietsroute Over de Heuvelrug bij Zeist

In 2003 werd de Utrechtse Heuvelrug, na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland, uitgeroepen tot Nationaal Park. Het is zo'n 10.000 hectare groot en bestaat uit bos, hei, gras en zandverstuivingen.

Naar de fietsroute.

Fietsroute langs de Leersumse plassen

Fietsroute rond Renswoude

Al meer dan 1000 jaar geleden, in 855, werd Renswoude genoemd in een oorkonde. Echter, de nederzetting ontstond pas zo'n zes eeuwen later. Er stonden toen wat boerderijen en een versterkt huis, een Borgwal. Na 1638 werd bij die Borgwal een dorp ontwikkeld door lintbebouwing.

Naar de fietsroute.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via