Fietsroutes over de Utrechtse Heuvelrug (deel 1)

Fietsroutes over de Utrechtse Heuvelrug deel 1

Direct op de hoogte van de nieuwste fietsroutes.

De nieuwste fietsroutes zijn te vinden op de Utrechtse Heuvelrug. Sinds 2003 is het officieel een Nationaal Park. De Utrechtse Heuvelrug staat bekend om haar diversiteit van landschappen, waarvan de stuwwal een echte aanrader is. Na het lezen van de twee delen van “Fietsroutes over de Utrechtse Heuvelrug” ben je direct op de hoogte van de nieuwste fietsroutes. Je kunt ook direct het tweede deel bekijken.

Fietsroute rond Rhenen

Rond Rhenen

Deze fietsroute brengt je door een prachtig gebied. Dat vond ook koning Frederik V van de Palts, die na te zijn verdreven in Rhenen een zomerresidentie liet bouwen. Helaas is het kasteel van Frederik V in de 19e eeuw afgebroken. Het natuurschoon langs de fietsroute is echter gebleven.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Zeist en omstreken

Fietsroute Zeist en omstreken

Bij Zeist denk je misschien aan de KNVB, het Wereldnatuurfonds en de Vogelbescherming, die zijn er namelijk allemaal gevestigd. De stad heeft de bijnaam 'Slotstad' echter niet voor niets gekregen: je vindt er het slot Zeist. Tijdens het fietsen van deze fietsroute kom je erlangs.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Klimmen bij Veenendaal

Klimmen bij Veenendaal

De route gaat deels over de Utrechtse Heuvelrug, dus aan een beetje klimwerk ontkom je tijdens het fietsen van deze fietsroute niet. De prachtige natuur van dit Nationaal Park maakt het de inspanning meer dan waard. Het is een geweldige groene buffer die bij de oprichting in 2003 verdere versnippering van dit gebied voorkwam.

Naar de fietsroute.

Trotseer de Utrechtse Heuvelrug met onze Fiets App

Stel je even voor: je fietst deze fietsroute via de fietsknooppunten, je hebt je mobiel in een houder op je stuur of in je zak en je krijgt bij elk fietsknooppunt direct te weten wat de volgende stap in je route is. Ook weet je direct wat er in de buurt van het fietsknooppunt te zien of te doen is. Dat is precies wat de Fietsnetwerk App je geeft: de juiste informatie op het juiste moment. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken over het batterij- en internetverbruik van je mobiel, door gebruik van de nieuwste technologieën is dat tot een minimum beperkt.

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via