Fietsroutes met Werelderfgoederen (deel 1)

Werelderfgoed Amsterdam

De werelderfgoederen in Nederland ontdek je natuurlijk op de fiets

Werelderfgoed is cultureel en natuurlijk erfgoed dat men kan beschouwen als onvervangbaar, uniek en eigendom van de gehele wereld. Het zijn plaatsen  waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden. Alleen erfgoed dat is ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO mag deze titel dragen. Wellicht ben je er al vaak geweest maar niet bewust. Omdat het onmogelijk is ze allemaal in één dag te bezoeken hebben wij een miniserie van twee delen voor je samengesteld. 

Bekijk ook deel 2 van deze miniserie

Amsterdam, Utrecht & Rotterdam

Er zijn een behoorlijk aantal werelderfgoederen in Nederland te vinden.  In deze fietsroutes nemen we je mee langs deze unieke plekken die aangemerkt zijn als UNESCO werelderfgoederen. Je kunt ze zelf toevoegen in de routes als afstapmomenten en zo de lengte van je fietsroute bepalen, en waar je graag een kijkje wilt nemen. Alle informatie over de afstapmomenten kun je vinden wanneer je op het afstapmoment klikt.  

Deel 2 van deze miniserie ontvang je als eerste als je lid bent van onze gratis digitale fietskrant, waarvoor je je op de homepage kunt inschrijven. 

 

Fietsroute werelderfgoederen in Amsterdam

Werelderfgoed Amsterdam

De werelderfgoederen hebben allemaal hun eigen unieke verhalen bevatten die je op de fiets kunt gaan beleven. In en om Amsterdam kun je drie werelderfgoederen vinden.  De grachtengordel, de Stelling van Amsterdam en de Droogmakerij in de Beemster. Daarbij bestaat de Stelling van Amsterdam uit 46 forten, batterijen en sluizen. Er is hier dus wel het een en ander te zien en te doen tijdens deze fietsroute.

Naar deze fietsroute

Fietsroute werelderfgoederen in Zuid-Holland

Werelderfgoederen Zuid Holland

Ook deze route is  iets bijzonders want tijdens je komt door de bruisende havenstad Rotterdam maar ook op wat rustigere stukken waar je even van de prachtige omgeving kunt genieten. Proeven van de stad, van de rust daarbuiten en natuurlijk van de werelderfgoederen die je tegenkomt. Ben je aan een kop koffie toe? Dat kan bij Van der  Valk of  Restaurant de Loet.

Naar deze fietsroute

Fietsroute werelderfgoederen in Utrecht

Werelderfgoed Utrecht

Als je Gerrit Rietveld kent dat weet je dat er altijd iets bijzonders te zien is als het van zijn hand komt. Zo ook tijdens deze fietsroute waar je naast

een bijzonder huis ook forten, een kasteel en het Waterliniemuseum kunt toevoegen als afstapmoment. 

Naar deze fietsroute

 

De werelderfgoederen ontdekken met onze Fietsroute App

De fietsroutes met werelderfgoederen zijn ook in onze gratis Fietsnetwerk App te vinden. We begeleiden je hiermee langs de fietsknooppunten en informeren je onderweg over waar je de pareltjes kunt vinden. Op de website kun je de routes ook in verschillende formaten printen, of een gpx bestand downloaden voor je fietsnavigatie. 

 

App stores download Android App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via