Fietsroutes met vernieuwde fietsknooppunten

Fietsroutes met vernieuwde fietsknooppunten

Verschillende fietsroutenetwerken op de schop

In veel delen van Nederland is het fietsnetwerk op de schop gegaan. Zo werd vorig jaar al het fietsnetwerk in Brabant vernieuwd en zijn ook de fietsnetwerken van de regio Twente, Rijnland en van de complete Veluwe helemaal vernieuwd. Op de Veluwe zijn er zelfs ruim 200 nieuwe fietsknooppunten bijgekomen. Dat is goed voor 360 kilometers extra fietsplezier. Onze fietsroutes zijn altijd up to date doordat wij dagelijks controleren of er wijzigingen zijn in het fietsroutnetwerk.

Fietsroute met meer Veluwe

Fietsroute met meer Veluwe

De route voert je langs de Veluwse plaatsen Putten, Ermelo en Nijkerk. Nadat de kerk is gesticht, is Putten slechts een verzameling buurtschappen die samen een kerkdorp vormen. Deze situatie duurde tot aan de tiende eeuw voort. Pas ruim 400 jaar later, in 1416, zijn Nijkerk en Voorthuizen zelfstandige plaatsen geworden. Ook fiets je langs het Wolderwijd, dat begint ter hoogte van Strand Horst en loopt door tot het aquaduct ter hoogte van Harderwijk. Aan de overkant van het Wolderwijd ligt de provincie Flevoland.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Bloembollenstreek

Fietsroute Bloembollenstreek

Zoals de titel al zegt brengt deze route je door de bloembollenstreek.  Juist in het voorjaar is dit een prachtige route om te fietsen omdat er veel bloemen in bloei staan.  De plaats Noordwijkerhout noemt zich zelfs 'Het hart van de bollenstreek', de gemeente heeft namelijk de grootste oppervlakte aan bollenvelden. Echter, Lisse is internationaal veel bekender dan Noordwijkerhout, waarschijnlijk omdat hier de Keukenhof ligt. Jaarlijks trekt dat zo'n miljoen bezoekers van over de hele wereld.

Naar de fietsroute.

Fietsroute rond Lutterzand

Fietsroute rond Lutterzand

Deze route brengt je langs de Twentse plaatsjes De Lutte en Denekamp. Het Lutterzand is in de late middeleeuwen ontstaan. Door overbegrazing en het steken van heideplaggen ontstonden er kale plekken tussen de gewassen. De wind kreeg vrij spel en daardoor verschenen er zandverstuivingen. Om de zandverstuivingen tegen te gaan werden er grove dennen gepoot. De oudste en onderste zandlagen, aan de oevers van de Dinkel, zijn tot wel twintig eeuwen oud. Aan de donkere lagen kunnen vroegere heidebranden herkend worden.

Naar de fietsroute.

Fiets deze routes met onze Fietsroute App

Wil je onderweg ook wel eens van de route afwijken zonder verdwaald te raken? Dan kun je onze Fietsroute App downloaden in de App- of Playstore. De Fietsnetwerk App biedt de beste routebegeleiding en je ontvangt de juiste informatie op het juiste moment. Alle fietsroutes die je op onze website ziet zijn ook te vinden in de App. Ook zijn die fietsroutes samengesteld op basis van de laatste updates van het knooppuntennetwerk. Onderweg krijg je bij elk fietsknooppunt een melding over het volgende knooppunt op de route. Mocht er in de buurt van een betreffend fietsknooppunt iets te zien of te doen zijn, dan krijg je daar ook een melding van. Over het internet- en batterijverbruik hoef je je geen zorgen te maken: door gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van GPS en Bluetooth zijn ze beide tot een minimum beperkt.

 

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via