Fietsroutes met verhalen

Fietsroutes met verhalen

Fietsroutes die een verhaal vertellen

Natuurlijk kun je na het fietsen van één van onze routes thuis een verhaal vertellen over hoe mooi de route was en wat je allemaal hebt gezien, maar je kunt verhalen ook gewoon opzoeken. Om dit mogelijk te maken hebben we vijf fietsroutes geselecteerd waar ergens in de route een verhaal schuil gaat.

 

Fietsroute Brabantse sprookjes

Fietsroute Brabantse Sprookjes

In Drunen werden niet alleen de boeken over de Griezelbus geschreven door Paul van Loon. Ook was 'Het land van Ooit' er te vinden. Op de Drunense heide schijnen katten te dansen. Mocht je tijdens het fietsen omringd worden door deze katten, maak ze dan blij met muziek. Anders houden ze je misschien gevangen... In de Loonse en Drunense duinen zou een reus hebben gewoond die zijn laars was kwijtgeraakt. Een Waalwijkse schoenlapper zou de reus aan een nieuwe laars helpen. Nadat de schoenlapper zijn belofte niet na kwam heeft de reus hem onder zijn blote voet vermorzeld. De afdrukken kun je nog altijd zien: het zijn de vijvers aan de oostkant van Waalwijk.

Bekijk De Fietsroute

 

Fietsroute met doorvertelde verhalen

Fietsroute Met Doorvertelde Verhalen

Op een aantal plekken op deze route vind je 'verhalenpunten'. Bij die punten kun je luisteren naar een aan de omgeving gerelateerd verhaal. Ieder verhalenpunt heeft zowel een verhaal voor volwassenen als één voor kinderen. Het enige wat je hoeft te doen om een verhaal te beluisteren is een paar keer trappen op een pedaal en op de knop te drukken.

Bekijk De Fietsroute

 

Fietsroute door de Veluwse bossen

Fietsroute Door De Veluwse Bossen

Ga tijdens het fietsen van deze route in Staverden op zoek naar de Leonorapol. De steen (met het opschrift 'Leonora 1353') herinnert aan Vrouwe Leonora. Volgens de legende beloofde Leonara van Barchem haar moeder op haar sterfbed om met Zweder te trouwen. Die was echter alleen in haar bezittingen geïnteresseerd. Bovendien hield Leonora van Herman. Daarop vermoordde Zweder zijn concurrent en eiste hij Leonora op. Zij wist te ontkomen en trok na haar vlucht in bij haar peetmoeder die op Staverden woonde. Leonora kwijnde hier langzaam weg en stierf in 1353. Maar de 'Zwarte vrouwe van Staverden' spookt nog steeds rond. Wie na 12 uur 's nachts haar gehuil hoort is verloren...

Bekijk De Fietsroute

 

Fietsroute bezoek Sietse en Hielke Klinkhamer

Fietsroute Bezoek Sietse En Hielke Klinkhamer

Het schijnt dat Manke Meine en Kromme Knillis, twee reuzen, rond 1400 de Boorne hebben gegraven. Bij Akkrum kregen ze alleen een meningsverschil. Eigenwijs als ze waren splitsten ze zich. Zo groef Knillis de Kromme Knillis en Manke Meine de Meinevaart. Naast dit verhaal vind je in Terherne het Kameleondorp. Je ziet er de Kameleon liggen naast hotel 'De Gouden Leeuw' en komt er de smederij van vader Klinkhamer tegen. Ook kun je een rondvaart maken in een praam die door de Kameleon wordt geduwd.

Bekijk De Fietsroute

 

Meer informatie onderweg

Onze fietsroute App zorgt ervoor dat je niet meer zelf op zoek hoeft naar de knooppunten. De app beschikt namelijk over de beste routebegeleiding. Je krijgt bij elk knooppunt een melding over wat het volgende knooppunt in de route is. Ook weet je wanneer je de App gebruikt wat er in de buurt van de fietsknooppunten allemaal te zien en te doen is. Omdat de App gebruik maakt van de nieuwste technologieën op het gebied van GPS en bluetooth wordt het batterij- en internetverbruik tot een minimum beperkt. En dat is geen sprookje...

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant