Fietsroutes met erfgoed in Friesland

Erfgoed fietsroutes Friesland

Erfgoed, geschiedenis en nieuw land

Friesland staat bekend als de ultieme watersport provincie. Met deze routes ontdek je een prachtig deel van Friesland op de fiets en bovendien nog een stukje Noordoostpolder. Je kunt werelderfgoed bezoeken, hebt uitzicht op de Waddeneilanden en het Ijsselmeer in één route, kunt een terrasje pakken in Makkum of Lemmer en de veerboot pakken naar Vlieland of Terschelling. 

Wil je deze drie fietsroutes allemaal ontdekken?

Wil je deze routes allemaal gaan ontdekken dan raden wij je aan om te overnachten in Franeker. Vanuit hier kun je twee van de drie routes fietsen. De route Langs Lemmer is wat verder weg maar zou je op de laatste dag kunnen fietsen. Zo ontdek je in een paar dagen een mooi stuk van Friesland op de fiets. 

Fietsroute door land en langs zee

Fietsroute door land en langs zee

Op deze route ontdek je Harlingen  met zijn historische gebouwen, geniet je even van het uitzicht op de afsluitdijk of ga je een terrasje pakken in het altijd gezellige Makkum.  Naast heerlijke rust op grote delen van deze fietsroute bezoek je ook het Elfstedenplaatsje Bolsward. 

Naar deze fietsroute

Fietsroute met een Glimp van Waddeneilanden

Fietsroute Waddeneilanden

Deze fietsroute kun je starten in alweer een Elfstedenplaats, namelijk in Franeker. Hier kun je wat Friese historie proeven waarna je langs de Waddenzee fiets. Vergeet niet om even van het uitzicht te genieten op dit UNESCO Werelderfgoed gebied. Een terrasje pakken kun je in Harlingen doen, waarna je weer verder fietst door de typische Friese dorpen waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

Naar deze fietsroute

Fietsroute langs Lemmer

Fietsroute langs Lemmer

In Bant was vroeger een gevangenkamp met een bijzondere manier van werken, je ontdekt hier waarom. In Lemmer voel je de charme van deze oude vissersplaats.  Hier kun je een visje gaan eten of misschien heb je liever de typische 'Fryske Sûkerbôle'.  Hoe dan ook proef je ook tijdens deze route veel Friesland maar de Noordoostpolder. 

Naar deze fietsroute

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via