Fietsroutes met een culinair tintje

Fietsroutes met een culinair tintje

Beleef enkele culinaire hoogstandjes onderweg

We hebben voor jou drie fietsroutes geselecteerd met een culinair tintje. Langs elk van de fietsroutes in dit artikel vind je minimaal één restaurant die (in de regio) bekend staat om hun culinaire hoogstandjes. Per fietsroute hebben we een afstapmoment uitgelicht.

Fietsroute Mokum op de fiets

Fietsroute Mokum op de fiets

Een deel van deze fietsroute gaat langs de Amsterdamse Grachten. Echter, bij het maken van de route merkten we dat bijna de hele route langs water gaat. Zo gaat hij bijvoorbeeld langs de vijvers van het Vondelpark, het bekendste park van Nederland. Daarnaast kom je ook door het Amsterdamse Bos. Een misleidende naam overigens, alleen het stukje boven de Bosbaan is Amsterdams, de rest ligt op Amstelveens grondgebied.

Naar de fietsroute

Afstapmoment: Ron Gastrobar - Amsterdam

Ron Gastrobar

Met de Ron Gastrobar besloot meesterkok Ron Blaauw (eerder in het bezit van twee Michelinsterren) het roer helemaal om te gooien. Het moest niet langer gaan om de sterren, maar om de gasten. Het bleek een schot in de roos, de chef kreeg gelijk weer de eerste ster terug. De Ron Gastrobar is een laagdrempelig restaurant waar genieten op de eerste plaats staat.

naar het afstapmoment

 

Fietsroute Volg de Eem

Fietsroute Volg de Eem

De omliggende plaatsen Eemnes, Eemdijk, Eembrugge en zelfs Amersfoort zijn vernoemd naar de rivier de Eem. De eerste drie liggen misschien iets meer voor de hand dan Amersfoort, die is naar de rivier vernoemd omdat het een voorde bij de Eem is. De route lijdt je dan ook grotendeels langs de rivier. Daarnaast fiets je door de landelijke omgeving tussen Baarn, Eemnes en Amersfoort.

Naar de fietsroute

Afstapmoment: Pannenkoekenboerderij de Wildenburg - Baarn

Pannenkoekenboerderij de Wildenburg

In die landelijke omgeving vind je Pannenkoekenboerderij De Wildenburg. De Wildenburg werkt met veel biologische ingrediënten: puur, natuurlijk, maar vooral erg lekker. Als je geen zin hebt in een pannenkoek kun je bij De Wildenburg ook genieten van diverse maaltijdsalades en specialiteiten als de ‘Wildenburger’ of spareribs.

Bekijk Het Afstapmoment

 

Fietsroute Twee keer langs de Belgische grens

Fietsroute twee keer langs de belgische grens

Deze fietsroute loopt door een bosrijke omgeving in de omgeving van Eersel. Het dorp is één van de Acht Zaligheden en heeft een beschermd dorpsgezicht. Als je een kijkje neemt op de markt begrijp je wel waarom. De kapel van Onze Lieve Vrouw van de Kempen, de Boterlinde, de dorpspomp en de muziekkiosk dragen allemaal bij aan de sfeer van vroeger.

Bekijk De Fietsroute

Afstapmoment: De Keizer eten & drinken - Eersel

De Keizer eten en drinken

Op het menu van De Keizer vind je verschillende streekgerechten in allerlei soorten. Zo zijn er vlees, vis en vegetarische gerechten maar ook soepen en voorgerechten als carpaccio. De gerechten worden geserveerd in het restaurant, in de proeverij, in de sfeervolle tuinkamer of op de veranda bij het haardvuur.

Naar het afstapmoment

 

Word onderweg geattendeerd op interessante afstapmomenten

Wanneer je gebruik maakt van onze fietsroute App word je onderweg geattendeerd op interessante afstapmomenten. Bij elk fietsknooppunt krijg je een notificatie over wat er in de buurt van dat knooppunt te zien en te doen is. Zo mis je bijvoorbeeld nooit meer een culinair restaurant, of een prachtig kasteel dat naast je route ligt. Niet alleen laat de app je weten wat er allemaal in de buurt is, ook voorziet hij je van de beste routebegeleiding tijdens het fietsen. Door gebruik van de nieuwste GPS- en Bluetooth technologie is het batterijverbruik tot een minimum beperkt.

 

Fietsnetwerk.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via