Fietsroutes langs onbekende plaatsnamen

Fietsroutes langs onbekende plaatsnamen

Vier fietsoutes langs onbekende plaatsnamen

Onbekende plaatsnamen, ze zijn er voldoende. Vooral als je er niet in de buurt woont is de kans klein dat je bijvoorbeeld een plaats als Speuld kent. Of wat dacht je van een plaats als Wezupperbrug, Muggenbeet of Roosteren. De onderstaande vier fietsroutes brengen je langs één of meerdere plaatsnamen waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord.

Fietsroute Echt en Susteren

Fietsroute Echt en Susteren

Echt? Ja, echt waar. Het plaatsje Echt ligt in 'de taille van Limburg. Tijdens deze fietsroute ga je naast Echt ook nog andere onbekende plaatsenontdekken. Heb je bijvoorbeeld ooit gehoord van de dorpjes Aasterberg, Illikhuizen en Slek? Tijdens deze fietsroute fiets je er toch echt langs. In Aasterberg, dat tussen Roosteren en Ohe en Laak ligt, wonen slechts 35(!) mensen.

Naar de fietsroute.

Fietsroute door Muggenbeet

Fietsroute door Muggenbeet

Wellicht dat je er met het weer van de afgelopen tijd last van hebt: een muggenbeet. Echter, er is ook een plaats die de naam Muggenbeet draagt. Het dorp vind je vlak over de grens van Overijssel bij Flevoland. Naast Muggenbeet ligt het dorp Nederland, waar je ook langskomt tijdens het fietsen van deze route.

Naar de fietsoute.

Fietsen met Engelbert

Fietsen met Engelbert

Naast dat Engelbert een correct Nederlandse, mannelijke voornaam is, is het ook een dorpje in Groningen. Engelbert heeft een kerkje dat deels uit de 14e eeuw stamt. Helaas is de schoonheid van het kerkje sinds 1972 verstopt achter hardboard platen en grindtegels. Naast dat je langs Engelbert komt, kom je ook langs het gehucht Zevenhuisjes, dat voor het gemak niet uit zeven, maar uit acht huizen bestaat.

Naar de fietsroute.

Fietsroute onbekend maakt onbemind

Fietsroute Onbekend maakt onbemind

Het spreekwoord onbekend maakt onbemind gaat zeker op voor deze fietsroute. Je komt tijdens het fietsen van deze route door dorpjes als Lichtaard, Hichtum en Hiaure. Wat deze dorpjes gemeen hebben is dat ze elk een prachtig stukje historie waarborgen. Zo vind je in Lichtaard een Gotische kerk met twee klokken uit de middeleeuwen en staat in Hantum een boeddistisch heiligdom: Karma Deleg Chö Phel Ling.

Naar de fietsroute.

Is jou de Fietsnetwerk App al bekend?

Die geeft je onderweg de beste routebegeleiding. Niet alleen van fietsknooppunt naar fietsknooppunt, maar ook van een knooppunt naar de leukste afstapmomenten. Als je bij een knooppunt aan komt laat de App je direct zien wat er in de buurt te zien en te doen is. Zo hoef je nooit meer een prachtig kasteel of een leuk restaurantje te missen en heb je de mooiste fietsroutes in je broekzak.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android   App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant