Fietsroutes langs Musea

zeeuwsmuseum

Drie museumroutes

Het klopt, we hebben dit al eerder gedaan maar er zijn natuurlijk nog veel meer musea in ons bestand van afstapmomenten die je bezocht moet hebben. Daarom geven we je nogmaals een lijst met fietsroutes die je langs musea leiden. Je kunt natuurlijk ook het vorige artikel nog terugkijken indien je nog meer musea wilt ontdekken.

Fietsroute Waterlinie Utrecht

Fietsroute Waterlinie Utrecht

De route leidt je langs veel verschillende forten. In één van die forten vind je het Waterliniemuseum. Behalve het Waterliniemuseum kun je ook de Botanische tuin in Utrecht aan de route toevoegen. Op en rond Fort Hoofddijk vind je hier 8.500 van de mooiste planten ter wereld. Het Fort De Bilt vertelt het verhaal van 140 mannen die de Tweede Wereldoorlog niet hebben overleefd.

Bekijk De Fietsroute

 

Waterliniemuseum Fort bij Vechten - Bunnik

Waterliniemuseum Fort bij Vechten - Bunnik

In het Waterliniemuseum ontdek je alles over de verdediging van Nederland door de inzet van water. Mensen uit verschillende tijden nemen je mee in hun belevenissen. Je kunt bij de maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zelf ontdekken hoe de linie werkt.

Bekijk Het Afstapmoment

 

Fietsroute onder de rook van Amsterdam

Fietsroute onder de rook van Amsterdam

Onder de rook van Amsterdam vind je onder andere Monnickendam. De stad kreeg in 1355 stadsrechten van graaf Willem V. Vooral in de 16e eeuw bloeide de stad helemaal op toen kaasmakerijen, rokerijen en scheepswerven hun intrede deden. Helaas hebben twee stadsbranden veel van de gebouwen uit die tijd verwoest, maar er is nog genoeg uit latere perioden om van te genieten. Daarnaast brengt de route je een heel stuk langs het IJmeer.

Bekijk de fietsroute

 

Museum de Speeltoren - Monnickendam

Museum de Speeltoren - Monnickendam

Waterland is eigenlijk een prachtig ongeluk. De menselijke bewoning deed de omgeving van Monnickendam veranderen, inklinken en overstromen. Een boeiend verhaal vol verassende wendingen, verteld in zes tijdvakken. Het verhaal laat de veranderingen in het landschap zien maar toont ook aan waar die nu nog zichtbaar zijn.

Bekijk Het Afstapmoment

 

Fietsroute van Hoorn naar Medemblik

Fietsroute van Hoorn naar Medemblik

Deze fietsroute door Noord-Holland brengt u naar Hoorn. Hoorn is een prachtig plaatsje vol met historie. Opperdoes heeft ook een rijke historie: het plaatsje bestond al in de 11e eeuw. Het wordt ook wel klein Giethoorn genoemd vanwege de vele bruggetjes en waterwegen. Medemblik, ook een stad op de route, is de oudste stad van West-Friesland. 

Bekijk De Fietsroute

 

Stoommachinemuseum - Medemblik

Stoommachinemuseum - Medemblik

Het museum vertelt je de werking van al hun stoommachines. Het museum is te vinden in het voormalig stoomgemaal 'Vier Noorder Koggen' aan het IJsselmeer. Het stoomgemaal is bijna 150 jaar oud maar werkt nog steeds.

Bekijk Het Afstapmoment

Museumroutes met de fiets App

Je kunt al deze routes natuurlijk ook vinden in onze fiets App. Wanneer je de routes fietst met de App ontvang je onderweg een perfecte routebegeleiding. Je hoeft dan niet van tevoren een museum aan je route toe te voegen, de App geeft je gewoon een melding wanneer er iets te zien of te doen is in de buurt van een fietsknooppunt. Daarnaast krijg je natuurlijk een melding over wat het volgende knooppunt is op de fietsroute, zo hoef je nooit meer zelf te zoeken. Omdat de App gebruik maakt van de nieuwste technologieën wordt ook nog eens het internet- en batterijverbruik tot een minimum beperkt.

Meer over de App

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant