Fietsroutes langs imponerende Forten

Fietsroutes langs imponerende Forten

Fietsroutes langs forten en waterlinies

De onderstaande vijf fietsroutes brengen je één voor één langs imponerende forten. Probeer eens één van de fortenroutes en ontdek de prachtige forten zelf. Als je alle fortenroutes en forten wilt zien dan kun je het beste een kijkje nemen op de pagina van Forten en waterlinies.

Fietsroute twee keer over de lek

Fietsroute twee keer over de lek

De hele fietsroute loopt langs de Lek, ook kom je door plaatsen als Vianen en Everdingen. De plaats Everdingen ligt op de grens van de provincies Utrecht, Gelderland en Zuid-Holland. Omdat het op de grens van drie provincies ligt wisselde het weleens van eigenaar. Tegenwoordig hoort Everdingen bij Vianen en dus bij de provincie Utrecht. Bij Everdingen ligt het gelijknamige fort. Het andere fort ligt aan de overkant van het water.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Zorrug dat je derbij komt…

Fietsroute Zorrug dat je derbij komt…

Deze fietsroute brengt je langs het noordelijkste puntje van de provincie Noord-Holland. Den Helder is vooral bekend als haven van de Koninklijke Marine. Deze fietsroute komt langs de Marinebasis, maar er is in Den Helder veel meer te zien. Zo hoef je geen verrekijker mee te nemen om in de verte Texel te zien liggen en bij een beetje helder weer kun je zelfs de Afsluitdijk zien. Langs de kust vind je Fort Kijkduin. Het fort werd in het begin van de 19e eeuw gebouwd in opdracht van Napoleon.

Naar de fietsroute.

Fietsroute langs Utrechtse forten

Fietsroute langs Utrechtse forten

Mocht je je afvragen waar de naam van de Utrechtse wijk Lunetten vandaan komt, dan weet je na het fietsen van deze fietsroute het antwoord. Twee forten aan de Hollandse Waterlinie, Lunet 1 (Fort van de Democratie) en Lunet 4 zijn de vinden langs deze route. In Nieuwegein kom je ook een fort tegen: Fort Jutphaas. Echter, deze heeft een nieuwe bestemming gekregen, het fort is namelijk een schatkamer vol uitgelezen wijnen.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Hoek van Holland

Fietsroute Hoek van Holland

Van oorsprong was Hoek van Holland een zandplaat in de Maas. Bij aanleg van de Nieuwe Waterweg ontstond er een kleine nederzetting, bevolkt door arbeiders en medewerkers van Rijkswaterstaat. Hoek van Holland was een geliefde badplaats, al moest dat in de Tweede Wereldoorlog wijken door de aanleg van de Atlantikwall.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Waterlinie Utrecht

Fietsroute Waterlinie Utrecht

Deze route staat bol van de forten. Zo kom je onder andere langs het Waterliniemuseum Fort bij Vechten. De botanische tuinen op en rond Fort Hoofddijk (met maar liefst 8500 van de mooiste planten ter wereld) en het herinneringscentrum Fort De Bilt, dat het verhaal vertelt van 140 mannen die de Tweede Wereldoorlog niet hebben overleefd.

Naar de fietsroute.

Ontdek alle forten met de fietsroute App

Alle forten die we in ons bestand hebben, heb je in je broekzak met onze fietsroute App. Naast dat je kunt genieten van alle fietsroutes heb je onderweg ook de beste routebegeleiding. Bij elk fietsknooppunt krijg je een melding met de volgende stap op je fietsroute. Ook weet je direct welke afstapmomenten in de buurt van het betreffende fietsknooppunt te vinden zijn en krijg je een route ernaartoe. Zo wijk je eenvoudig van je route af, zonder te verdwalen. Onderweg hoef je je geen zorgen te maken over het batterij- en internetverbruik van je mobiel. Door gebruik van de nieuwste technologieën is het allebei tot een minimum beperkt.

 

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant