Fietsroutes langs het water (deel 2)

Fietsroutes langs het water (deel 2)

Zes fietsroutes, verdeeld over twee delen

Voor dit weekend hebben we in totaal zes fietsroutes langs het water voor je geselecteerd, verdeeld over twee delen. Of je nou een fanatiek watersportliefhebber bent, het liefst met fiets en al het water in duikt of gewoon houd van een fietsroute langs water dan ben je hier op de juiste plaats.

Fietsroute Rotterdam van alle kanten

Fietsroute Rotterdam van alle kanten

Rotterdam is een stad vol bezienswaardigheden: natuurlijk is er de enorme haven, de Erasmusbrug en de Euromast. Je gaat het allemaal zien tijdens deze fietstocht in de stad aan de Nieuwe Maas, waar je langs, overheen en onderdoor zult gaan. En natuurlijk kom je ook door het historische Delfshaven. Ook kun je een bezoekje brengen aan het Maritiem Museum, het oudste scheepvaartmuseum van Nederland!

Naar de fietsroute.

Fietsroute Tussen Amsterdam en Haarlem

Fietsroute tussen Amsterdam en Haarlem

Van 010 gaan we naar 020, deze fietsroute tussen Amsterdam en Haarlem hadden we net zo goed ‘Tegenstellingen’ kunnen noemen. Je komt zowel langs het oude én het nieuwe gedeelte van het Stedelijk museum, langs moderne windmolens en langs 'De Adriaan'. Daarnaast biedt deze route ‘drukte’ en rust tegelijk. Je fietst door de stad en langs het rustgevende Nieuwe Meer. Als je even van de fietsroute afwijkt en een bezoekje brengt aan het uit 1656 afkomstige zeemagazijn van de Admiraliteit van Amsterdam dan vind je daar het Scheepvaartmuseum.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Tsjûkemar

Fietsroute Tsjukemar

Echtenerbrug, één van de plaatsen waar deze fietsroute langs komt, is een belangrijke plaats voor de watersport. De Pier Christiaansloot, die het dorp in tweeën deelt, verbindt Friesland met de Kop van Overijssel. Schroom niet om tijdens warm weer even een duik te nemen in het Tjeukemeer, dat wil nog wel eens verfrissend werken als je een stukje aan het fietsen bent. Wel even je zwemspullen meenemen uiteraard.

Naar de fietsroute.

Fiets één van deze fietsroutes met de Fietsnetwerk App

Terwijl jij rustig kunt genieten van de omgeving, leidt de App je de weg. Dit doet hij door bij elk fietsknooppunt een melding te geven over de volgende stap in je route. Daarnaast laat de App je direct weten wat er in de buurt van de fietsknooppunten te zien en te doen is. Zorgen maken over batterij- of internetverbruik is niet nodig. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën op het gebied van GPS en Bluetooth is het batterij- en internetverbruik tot een minimum beperkt.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android  App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via