Fietsroutes langs het water (deel 1)

Fietsroutes langs het water (deel 1)

Zes fietsroutes, verdeeld over twee delen

Of je nou een liefhebber van watersport bent, een fietsroute langs water prachtig vindt of het allerliefst met fiets en al het water in springt... Voor alle liefhebbers van water hebben we in totaal zes verschillende fietsroutes geselecteerd, verdeeld over twee delen.

Fietsroute Zorrug dat je derbij komt…

Fietsroute Zorrug dat je derbij komt…

Deze fietsroute voert je langs de Marinebasis van Den Helder, maar uiteraard is er in het plaatsje meer te zien. Tot aankomende zondag kun je nog de Sail Den Helder bezoeken. Je kunt daar genieten van alle prachtige, grote boten die er te zien zijn tijdens het evenement. Je hoeft geen verrekijker mee te nemen om in de verte het eiland Texel te zien liggen en met een beetje goed weer kun je ook de Afsluitdijk zien.

Naar de fietsroute.

Fietsroute om het Zuidlaardermeer

Fietsroute Zuidlaardermeer

Het dorp Harkstede is een walhalla voor watersportliefhebbers. Zij kunnen namelijk terecht op de meren ten zuiden van het dorp. In het recreatiegebied Grunostrand kun je waterskieën of wakeboarden. Ook is er een afslagplaats voor golfen, mocht je het even iets rustiger aan willen doen. Wordt je helemaal enthousiast van alles wat met scheepvaart te maken heeft? Breng dan een bezoekje aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum, een afstapmoment langs deze fietsroute.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Feest in Friesland

Fietsroute Feest in Friesland

Jaarlijks komen duizenden toeristen naar Sneek toe om het feest de Sneekweek mee te maken. Maar er is ook een Kleine Sneekweek, Swinging Sneek en het Sneker Simmer Kolkconcert. Terherne is vooral bekend als Kameleondorp. Joure heeft al sinds 1482 een jaarmarkt. Je kunt er ook voor kiezen om een expert te worden rondom alles wat met de geschiedenis van de Friese scheepvaart te maken heeft. Je hoeft dan alleen maar even een bezoekje te brengen aan het Fries Scheepvaartmuseum.

Naar de fietsroute.

Beleef je fietsroute langs het water met onze App

Je kunt nog meer van je fietsroute genieten als je onze fietsroute App gebruikt. Onderweg wordt je volledig in de watten gelegd. Terwijl jij lekker geniet van de omgeving van je fietsroute geeft de App je bij de fietsknooppunten aan wat de volgende stap is en wat er in de buurt allemaal te zien en te doen is. Over het batterij- en internetverbruik van je mobiel hoef je je geen zorgen te maken, door gebruik van de nieuwste technologieën is het tot een minimum beperkt.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android  App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via