Fietsroutes door het veelzijdige Gelderland

Fietsroutes door het veelzijdige Gelderland

Fiets door de grootste provincie van Nederland

De vier fietsroutes in dit artikel laten je genieten van al het moois dat de grootste provincie van Nederland, Gelderland, te bieden heeft. Het meest bekende deel van de provincie is misschien wel de Veluwe. Een prachtig en uitgestrekt gebied met tal van verschillende landschappen. Van bloeiende heide rondom Kootwijk tot aan mooie plaatsen zoals Harderwijk en Elburg. Wanneer je door Gelderland fietst weet je zeker dat je met een mooie herinnering naar huis gaat.

Fietsroute Dwars door Nationaal Park Veluwezoom

Fietsroute door Nationaal Park Veluwezoom

De provincie kent ook een aantal prachtige Nationale Parken. Eén daarvan is Nationaal Park Veluwezoom en deze fietsroute leidt je erdoorheen. Daarnaast kom je ook door Arnhem, een stad met een rijke geschiedenis waarvan veel is terug te vinden. Ook Rozendaal is het bezoeken waard. In de buurt van die plaats vind je namelijk een prachtig kasteel: Kasteel Rozendaal. Het kasteel heeft een bijbehordend park, is historisch ingericht en geeft een leuk beeld van hoe het vroeger was om op een kasteel te wonen.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Rivierenland en Utrechtse Heuvelrug

Fietsroute Rivierenland en Utrechtse Heuvelrug

Het Rivierenland loopt onder de provincie Utrecht, vandaar dat je tijdens het fietsen van deze route ook een stukje van de Utrechtse Heuvelrug meepakt. De Grebbeberg is de laatste heuvel die je passeert voordat De Heuvelrug overgaat in de Gelderse Vallei. Ook rondom Elst vind je nogal wat heuvels. Bijvoorbeeld de Elsterberg, met een hoogte van 63,2 meter of de Galgenberg ten noorden van Elst.

Naar de fietsroute.

Fietsroute door de Oost-Achterhoek

Fietsroute door de Oost-Achterhoek

Ook in het oosten van Gelderland is genoeg moois te vinden, bijvoorbeeld in de Achterhoek. Deze route gaat door het oostelijke puntje van de regio, langs plaatsen als Aalten en Winterswijk. Winterswijk en haar omgeving is zelfs benoemd tot Nationaal Landschap. Onder andere de natuurgebieden Loohuisbos en het Landgoed Walfort maken onderdeel uit van het Nationaal Landschap Winterswijk. In dit deel van de provincie kun je heerlijk genieten van het coulisselandschap.

Naar de fietsroute.

Fietsroute tussen Veluwe en IJssellandschap

Fietsroute tussen Veluwe en IJssellandschap

Ook tijdens het fietsen van deze fietsroute kom je weer natuurgebieden tegen. Zo fiets je onder andere door het mooie bosgebied van de Veluwe. Ook kom je de natuurgebieden de Dellen en de Renderklippen tegen. Het is juist de afwisseling van die natuurgebieden met het IJssellandschap wat deze fietsroute zo mooi maakt om te fietsen.

Naar de fietsroute.

Geniet van Gelderland met de Fietsnetwerk App

Er valt rondom je fietsroute nog een heleboel moois te ontdekken. Wat dat moois allemaal is ontdek je met de Fietsnetwerk App. Naast dat je van fietsknooppunt naar fietsknooppunt geleid wordt vertelt de App je onderweg ook wat er allemaal te zien en te doen is in de buurt van je fietsroute. Zo mis je nooit meer een prachtig kasteel of een leuk restaurantje. Ook is het batterij- en internetverbruik tot een minimum beperkt doormiddel van de nieuwste technologieën.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android   App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via