Fietsroutes door het heerlijke Zuid-Holland

Fietsroutes door het heerlijke Zuid-Holland

Ontdek alle facetten van Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland heeft je enorm veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige duinen van het westland. Of zoek de polder op bij plaatsjes als Krimpen aan den IJssel. Ben je meer van de drukte? Dan kun je ook nog kiezen om te fietsen in de omgeving van Rotterdam, Leiden of Den Haag. Voor iedereen is er wel een geschikte fietsroute in Zuid-Holland.

Fietsroute Rondje Krimpenerwaard

Fietsroute Rondje Krimpenerwaard

De Krimpenerwaard is te vinden onder Gouda. Het gebied is omgeven door verschillende rivieren. Tijdens deze fietsroute kom je langs de plaatsen Schoonhoven, Ammerstol en Stolwijk. Schoonhoven staat ook wel bekend als 'Zilverstad'. Dat komt omdat er al in de 17e eeuw zilversmeden verbleven en werkten in de stad. Tegenwoordig is er nog steeds een internationale Zilverschool te vinden waar zilversmeden het vak leren.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Hoeksche Waard

Fietsroute Hoeksche waard

De oudste plaats langs deze fietsroute is Strijen. Al in de middeleeuwen was het welvarend. Een stormvloed in 1421 zorgde er uiteindelijk voor dat Strijen op een eiland kwam te liggen. In Strijen zijn, ondanks een stadsbrand in 1410 en een bombardement in de Tweede Wereldoorlog nog veel monumenten bewaard gebleven. De plaats is dan ook zeker een bezoekje waard. De rest van de omgeving is heerlijk rustgevend, je fietst immers in de Hoeksche Waard.

Naar de fietsroute.

Fietsroute door de Westduinen

Fietsroute door de Westduinen

De duinen van het westland, waar we het in de inleiding over hadden, ga je tijdens het fietsen van deze route ontdekken. Het lied 'Waar de blanke top der duinen' gaat door toedoen van de provincie en gemeente weer helemaal op. De duintoppen in westland waren begroeid totdat de provincie en gemeente besloten om de toppen af te graven zodat zand en zout aan de kust weer vrij spel kregen. Desondanks is het nog steeds een heerlijke omgeving om in te fietsen.

Naar de fietsroute.

Ontdek deze heerlijke provincie met de Fietsnetwerk App

Naast prachtige fietsroutes vindt je in Zuid-Holland ook voldoende bezienswaardigheden en leuke restaurantjes die het ontdekken waard zijn. Met de Fietsnetwerk App heb je naast de mooiste fietsroutes ook de leukste afstapmomenten op zak. Wanneer je een fietsroute aan het fietsen bent word je dus niet alleen op de hoogte gehouden van de volgende stap in je route maar ook van de leukste afstapmomenten in de buurt van een fietsknooppunt. Over het batterij- en internetverbruik van je mobiel hoef je je geen zorgen te maken, door gebruik van de nieuwste technologieën is dat namelijk tot een minimum beperkt.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android   App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via