Fietsroute van de week (47) | Fietsroute voor Helden

Fietsroute van de week 47 - helden

Fietsroute voor helden

Fiets je door weer- en wind, leg je de grootste afstanden af of fiets je jaarlijks de meeste knooppunten? Dan is deze fietsroute voor helden speciaal voor jou gemaakt! Onderweg kom je een aantal helden tegen in de provincie Limburg - de "knopenheld" in Baarlo, het dorpje Helden en de Heldense bossen. Deze complete route brengt je langs meerdere kastelen, een heerlijk restaurant, Knopen van Schinkichi Tajiri en het Missiemuseum Sint Michael. Ben je een echte avonturier en ben jij niet bang om van je fietsroute af te wijken? We hebben ook een alternatieve stuk aan de route toegevoegd.

Naar de fietsroute.

Knopen van Shinkichi Tajiri

Knopen van Shinkichi Tajiri

Het bijzondere kunstwerp valt vooral op door de 'knoop' in het midden van de toegangspoort. Dit is kenmerkend voor de Japans-Amerikaans kunstenaar Shinkichi Tajiri die het kunstwerp gemaakt heeft. Jarenlang maakte hij kunstwerpen met als doel dat men zelf een invulling kunnen geven aan de betekenis van het kunstwerk. Vanwege de vele kunsten in Baarlo van deze kunstenaar wordt het dorp nu ook wel het knoopendorp genoemd. 

Bekijk het afstapmoment.

Kasteel de Keverberg

Kasteel de Keverberg

Kasteel de Keverberg is een unieke combinatie tussen de het oude ontwerp uit 950 en een renovatie dat heeft plaatsgevonden in 2015. Het kasteel heeft heel wat te voortduren gehad. Zo is deze deels afgebrand tijdens de Tweede Wereldoorlog. Stichting Kasteel de Keverberg de burcht heeft het kasteel weer prachtig herbouwd. Nu is het vooral een ideale locatie om even bij te komen van je fietsroute.

Bekijk het afstapmoment

Restaurant De Belaeving

Restaurant de Belaeving

Wil je even bijkomen van je fietsroute? Ga op zoek naar Restaurant de Belaeving gevestigd in het Heldenbos. Met onze Fietsknooppunten app kan je de begeleiding aanzetten naar dit afstapmoment. Mocht je de fietsroute gaan printen via de website, vergeet dan niet deze locatie toe te voegen aan je fietsroute. Wanneer je bent aangekomen heb je vanaf deze locatie een weids uitzicht op de wijnranken en de bosrijke omgeving. 

Bekijk het afstapmoment

 

Kasteel Scheres

Kasteel Scheres

Op dit landgoed woonde vanaf 1500 de familie Scheres voor meer dan twee eeuwen. In 18e eeuw werd het huis met de grond gelijk gemaakt en bouwde de rijke Baron d'Olne er een kasteel op. Hij vernoemde het kasteel naar de familie die daar al die tijd gewoond heeft. De beroemde kunstenaars uit Baarlo, Schinkichi Tajiri en zijn vrouw, woonde hier van 1962 tot 2009. Het kasteel is helaas niet open voor bezoek.

Bekijk het afstapmoment.

Missiehuis en Missiemuseum Sint Michael

Missiehuis Sint Michael

In het museum vind je een bijzondere hoeveelheid opgezette dieren, zoals kleurrijke vlinders, kevers en andere insecten die je kunt bewonderen. Vroeger was het museum een klooster voor Missionarissen van Steyl. Wereldwijd zijn er ruim tienduizend paters en broeders aangesloten bij deze congregratie. Tip: bekijk ook de dubbelkerk boven en benden. Deze is zeker een bezichtiging waard!

Bekijk het afstapmoment.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via