Fietsroute langs de Midden-Regge

Langs de Midden-Regge

Wat ze zegge over de Regge...

De rivier de Regge is een 46 kilometer lange Overijsselse rivier die onder andere loopt door de plaatsen Nijverdal, Den Ham en Hellendoorn. De rivier begint bij Landgoed Westerflier ten zuidwesten van Diepenheim als een aftakking van de Schipbeek. Bij Ommen mondt de Regge uit in rivier de Vecht. Rondom de Regge zijn er diverse bezienswaardigheden en ondernemers te bezoeken. Met de fietsrouteplanner van Fietsnetwerk kun je vooraf de mooiste afstapmomenten toevoegen om ze onderweg gaan te bekijken. 

Zien en doen

De rivier biedt recreanten diverse mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit. Het natuurgebied rondom de rivier is alleen al een prettige ervaring. Een mogelijkheid om goed tot rust te komen en mooie vogels of andere dieren te spotten. Mocht je onderweg trek krijgen of zin hebben in een kopje koffie of thee, breng dan een bezoek aan de Schaapskooi of Pannenkoekenhuus Marle. Beide hebben zij hun eigen charmes.

Naar de fietsroute

Afstapmoment Pannenkoekenhuus Marle

 Pannenkoekenhuus Marle

Naast het serveren van heerlijke pannenkoeken zijn er meerdere redenen om het pannenkoekenhuus te bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld het blikkenmuseum, rijk aan verhalen en herinneringen. En vergeet bij het weggaan niet langs de potten met oud-Hollands snoep te lopen. Lekker voor ondewerg of laat het inpakken als cadeau.

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment TOP Schaapskooi Hoge Hexel

TOP Schaapskooi

Een gelegenheid om tot rust te komen tijdens de fietsroute. Het afstapmoment is onbemand, dus je kunt zelf voor een vergoeding van € 1,- per kop koffie of thee inschenken. Ook is het mogelijk gebruik te maken van servies en het toilet. Deze dienen wel schoon achtergelaten te worden. Elke bezoeker heeft de vrijheid een gift te schenken aan de stichting.

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Velderberg

Velderberg

Door het natuurgebied Velderberg loopt rivier de Regge. Langs de oevers van de Regge tref je zeer bijzondere planten en bomen. Ook is deze natuur het leefgebied voor vele vogelsoorten, waaronder de ijsvogel. Let op: Bij hoogwater is het dragen van laarzen een aanrader. Enkele wandelroutes zijn dan ook niet meer begaanbaar.

Bekijk dit afstapmoment

Op Fietsnetwerk.nl kun je veel fietsroutes vinden langs rivieren en tevens informatie over onze fietsroute app vinden. 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via