Fietsroute Genieten rond Groot-Ammers

Fietsroute Genieten rond Groot-Ammers

Groot-Ammers, 1572 hectare klein!

Groot-Ammers wordt voor het eerst in de geschiedenis genoemd in 1042. De naam Groot-Ammers is afgeleid van Ammers dat water betekent. Groot is toegevoegd om onderscheid te maken met het dorp aan de andere kant van rivier de Lek, Klein-Ammers. Langere tijd viel het dorp onder de Gemeente Liesveld. Sinds 2013 maakt Groot-Ammers deel uit van de gemeente Molenwaard. Het dorp Groot-Ammers is authentiek voor de manier waarop mensen buiten Nederland ons land zien. 

 

 

Zien en doen

Tijdens deze fietsroute op basis van het knooppuntensysteem passeer je indrukwekkende landschappen en een stukje historie. Groot-Ammers staat mede bekend om het Ooievaarsdorp Liesvelt. Hier spot je gegarandeerd één van de vele ooievaars in het gebied. De verschillende toeristische overstappunten (TOP's) kun je gebruiken als uitvalsbasis en om eventueel je auto te parkeren.  Koffiedrinken of een lunch onderweg kun je genieten bij Het Posthuijs dat sindskort is aangesloten bij ons Fietsnetwerk. 

Naar de fietsroute

Afstapmoment Eetcafe Het Posthuijs - Groot-Ammers

 Het Posthuijs

Energie zal je tijdens deze uitdagende fietsroute vast en zeker nodig hebben. Even rustig bijkomen onder het genot van een hapje en drankje doe jij bij Het Posthuijs in Groot-Ammers. Bij dit gemoedelijke restaurant vind je op de menukaart de heerlijkste gerechten, bereid met duurzame producten uit de regio.

Bekijk dit afstapmoment

 

Afstapmoment Ooievaarsdorp Het Liesveld

ooievaarsdorp_het_liesveld

Maak kennis met de prachtige natuur en cultuur bij Steekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt. Er is van alles te zien en te beleven. Bezoek de kijkhut over de vogelplas en loop over het knuppelpad door het rietmoeras. Of bekijk de bijenteelt en de enorme diversiteit in vogelsoorten.

Bekijk dit afstapmoment

 

Afstapmoment TOP Nieuwpoort

TOP Nieuwpoort

Nieuwpoort kreeg in 1283 stadsrechten en bekwam daarmee een van de kleinste vestigingssteden van Nederland. Je vind in de historische binnenstad het oude stadhuis, vestingwerken en ruim 50 rijksmonumenten. In de nabije omgeving vind je ook een prachtige groen landschap bezaait met leuke dorpjes en monumentale boerderijen.

Bekijk dit afstapmoment

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via