Fietsroute Deelerwoud en Veluwezoom

deelerwoudenveluwezoom

Spot een hert op Terlet

Terlet is het ecoduct dat Deelerwoud verbindt met het Nationale Park Veluwezoom. Herten, reeën, reptielen en ook wilde zwijnen kunnen zich hierdoor vrij bewegen tussen deze gebieden. De Veluwezoom werd in 1930 het eerste nationale park van Nederland. Voor een groot deel bestaat het heuvelachtige gebied uit enkele zandverstuivingen, bos en heide. Een goede locatie om wild te spotten is De Elsberg. Centraal in het park ligt het bekende uitzichtpunt de Posbank. De fietsroute loopt ook door het Deelerwoud.

Zien en doen

Met de knooppunten fietsroute ontdek je hoe mooi de natuur van de Veluwe is. In het natuurgebied Deelerwoud kom je indrukwekkende dieren tegen zoals herten, vossen, dassen en boommarters. In deze route van 54 km is er dus genoeg te zien. Geniet daarom als afsluiter van een heerlijk vanille-ijsje van IJs van Co.

Naar de fietsroute

Afstapmoment IJs van Co

 ijsvanco

Geniet van een pauze tijdens je fietsroute en trakteer jezelf (of elkaar) op een ijsje. Al sinds 1938 wordt er Bij IJs van Co vanille-ijs gemaakt van topkwaliteit. Het dagelijks vers bereide ijs is zelfs uitgeroepen tot het lekkerste ijs van Gelderland. Dus het is zeker de moeite waard om het ijs zelf te gaan beoordelen!

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Rooth66

rooth66

Vooral erg praktisch om als afstapmoment toe te voegen, want je kunt bij Rooth66 terecht voor alle fietsreparaties. Tevens bieden zij diverse soorten fietsen te huur aan. Het aanbod verschilt van stadsfietsen en mountainbikes tot elektrische fietsen. De gehuurde fietsen worden zelfs afgeleverd op de door jou gewenste locatie.

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Deelerwoud

deelerwoud

Ooit was het Deelerwoud een stuifzandgebied. Nu kenmerkt het zich als een natuuromgeving dat alles heeft dat de Veluwe aantrekkelijk maakt. Het gebied beschikt over een prachtig landschap, uitgestrekte bossen en eindeloze heidevelden. Bij aankomst ontdek je hier gelijk de oase van rust die het gebied te bieden heeft.

Bekijk dit afstapmoment

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via