Fietsen naar de mooiste stadsparken?

Fietsen naar de mooiste stadsparken?

Prachtige parken in de grootste steden van Nederland!

Of het inderdaad de mooiste stadsparken van Nederland zijn is natuurlijk aan u, maar voor ons zeker mooi genoeg om een prachtige fietsroute aan te koppelen! Mensen die in een bosrijke omgeving wonen hebben in de herfst al een streepje voor: zij kunnen genieten van de prachtige kleuren van het najaar. Maar stadsbewoners hoeven niet te klagen: zij beschikken vaak over prachtige stadsparken. Fietsnetwerk.nl heeft daarom voor u vijf fietsroutes uitgezocht die langs of door die stadsparken gaan!

Vijf fietsroutes door stadsparken

1. Fietsroute Rotterdam van alle kanten met het Kralingse Bos

Rotterdam is een stad vol bezienswaardigheden: natuurlijk is er de enorme haven, de Erasmusbrug en de Euromast. U gaat het allemaal zien tijdens deze fietstocht in deze stad aan de Nieuwe Maas, waar u langs, overheen en onderdoor zult gaan. En natuurlijk komt u ook door het Kralingse Bos van maar liefst 200 hectare groot. Het park is geliefd bij sporters (een rondje Kralingse Plas is precies vijf kilometer) terwijl er ook verschillende speeltuinen zijn en kinderboerderij De Kraal. 

Naar de fietsroute!

2. Fietsroute Mokum op de fiets met het Vondelpark

Roep Amsterdam en grote kans dat u denkt aan de Amsterdamse grachten. Wees gerust, daar krijgt u ook een stukje van te zien, maar bij het maken van deze route ontdekten we dat bijna de hele route langs water gaat. Bijvoorbeeld langs de vijvers van het Vondelpark, het bekendste park van Nederland en ver daarbuiten. Ruim 150 jaar geleden aangelegd door de 'Vereeniging tot aanleg van een rij- en wandelpark' als een groene long in de stad.

Naar de fietsroute!

3. Fietsroute Voetsporen van Nederland met landgoed Clingendael

's Gravenhage heeft formeel nooit stadsrechten gekregen en is dus eigenlijk een dorp. Maar het kreeg wel de privileges die bij een stad hoorden. U vindt er de regering en het parlement, ministeries en ambassades. De route voert ook langs Paleis Noordeinde waar prinses Beatrix tot na haar abdicatie heeft gewoond. Vlak bij knooppunt 32 ligt landgoed Clingendael, met prachtige tuinen en een slangenmuur, bedoeld om vruchtbomen te beschermen.

Naar de fietsroute!

4. Fietsroute Rondom de Hanzesteden (deel 4) met het Kronenburgpark

In 1402 trad Nijmegen toe tot de Hanzesteden als oudste stad van ons al handel in de 13e eeuw. In de stad vindt u het Kronenburgpark, waar de Kruittoren trots bovenuit steekt. Nijmegenaren genoten al van het park toen Frank Boeijen, die er een lied over schreef, nog geboren moest worden. Het park lag er namelijk al in 1886 toen de Nijmeegse verfraaiingsvereniging het park een natuurstenen leeuw aanbood.

Naar de fietsroute!

5. Fietsroute Afwisseling in Arnhem met het Sonsbeekpark

Arnhem ligt eigenlijk verkeerd op de kaart: Westervoort ligt in het oosten, Noord-Brabant in het zuiden en Oosterbeek in het westen. Ondanks de bedrijvigheid is het ook een stad vol rust. Park Sonsbeek, ooit uitgeroepen tot mooiste stadspark van Nederland, is met 67 hectare het grootste park. De vele waterpartijen maken een bezoek aan Sonsbeek meer dan de moeite waard.

Naar de fietsroute!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via