Even uitblazen : De Cirkelbrug

Actueel Fietsnetwerk : Even uitblazen op de cirkelbrug

Kopenhagen heeft er sinds kort een hele een bijzondere fietsbrug bij. De Cirkelbrug, ofwel de “Cirkelbroen” die geplaatst is over het Christianshavn Canal. Designer Olafur Eliasson liet zich inspireren door een zeilboot als vertrekpunt voor zijn ontwerp.

Bijzondere fietsbrug

Kopenhagen heeft er sinds kort een hele een bijzondere fietsbrug bij. De Cirkelbrug, ofwel de “Cirkelbroen” die geplaatst is over het Christianshavn Canal. Designer Olafur Eliasson liet zich inspireren door een zeilboot als vertrekpunt voor zijn ontwerp. De brug bestaat uit vijf cirkelvormige platforms met verschillende afmetingen die voorzien zijn van een eigen “mast”. De brug is tijdens de nacht verlicht en één sectie is draaibaar zodat voorbijgaande boten kunnen passeren. 

Rustpunt voor fietsers en wandelaars

De brug is niet alleen ontworpen als verbinding tussen de beide oevers, maar dient ook als een plek die een rustpunt en ontmoetingsplaats vormt voor voetgangers en fietsers. Er worden zo’n 5000 voetgangers en fietsers per dag verwacht. De totale brug is ongeveer 40 meter lang en ligt 2,25 meter boven het water. De brug is betaald door de Nordea-fonden, een instelling die draait op donaties van onder andere banken en verzekeraars voor doelen die bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant