Een persoonlijke fietsroute plannen doe je zo

Een persoonlijke fietsroute plannen doe je zo

Via de Fietsnetwerk website of fiets App

Natuurlijk plant iedereen zijn of haar fietsroutes op hun eigen manier. De één zweert bij het opschrijven van de te fietsen knooppuntnummers en de ander gebruikt een fietsroute app tijdens het fietsen. Echter, tussen ‘gewone’ fietsroutes en ‘persoonlijke’ fietsroutes zit nog een flink verschil. We laten je hier zien wat het verschil is tussen gewone- en persoonlijke fietsroutes en hoe je persoonlijke fietsroutes kunt plannen.

 

Het verschil tussen gewone- en persoonlijke fietsroutes

Wanneer je een ‘gewone’ fietsroute fietst, fiets je van knooppunt naar knooppunt, vaak zonder dat je weet of en wat er in de buurt te zien en te doen is. Misschien is er op één kilometer van de route wel een prachtig kasteel of een restaurant waar je lekker wat kunt eten… Echter, als je een persoonlijke fietsroute fietst kun je eindeloos variëren met de afstapmomenten die je toevoegt. Zo weet je niet alleen precies wat er in de buurt van je fietsroute te zien en te doen is maar heb je ook altijd een gevarieerde route.

Hoe plan je een fietsroute op de Fietsnetwerk website?

Stap 1: Het kiezen van een locatie

Op de startpagina van de website kun je een locatie kiezen. Dit kan bijvoorbeeld je woonplaats zijn maar ook een vakantieadres of een plaats, provincie of regio (bijvoorbeeld de Veluwe) waar je wilt fietsen. Na het kiezen van een locatie verschijnt er een scherm met allerlei fietsroutes rondom de gekozen locatie. Je kiest dan natuurlijk een route die je het meest aanspreekt.

Stap 2: Voeg leuke afstapmomenten toe voor onderweg

Nu je een route gekozen hebt is het tijd om leuke afstapmomenten toe te voegen. Dit doe je door bij een afstapmoment op  ‘voeg toe’ te klikken. Het afstapmoment wordt dan automatisch toegevoegd aan je route en je ziet direct hoe ver het toegevoegde afstapmoment van de route verwijderd is. Mocht je eerst meer informatie willen krijgen over een bepaald afstapmoment, dan klik je simpelweg op het blok.

Stap 3: Download of print de route

Gefeliciteerd, je hebt een persoonlijke fietsroute samengesteld! Voor we echter kunnen beginnen met het leukste onderdeel (het fietsen) is het wel zo handig om de route ook onderweg bij je te kunnen hebben. Dit betekend dat je de route moet downloaden of printen. Je kunt er ook voor kiezen om hem naar je emailadres gestuurd te krijgen.

Je kunt de route in verschillende formaten krijgen, namelijk:

  • Als fietsroutekaart
  • In knooppunterformaat
  • Als fietsroutekaart met beschrijving
  • Als GPX bestand voor de fietsnavigatie

Naast dat je via de website een persoonlijke fietsroute kunt plannen, kan dit ook wanneer je onze fiets App gebruikt. Hoe dat werkt lees je hieronder.

 

Start met plannen

 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via