Drie keer groots genieten

Drie keer groots genieten

Citytrips op de fiets

Rotterdam, Maastricht of Groningen, drie prachtige steden om op de fiets te ontdekken. Daarom hebben we voor jou drie fietsroutes geselecteerd die langs en door deze steden gaan. Het fietsen langs een grote stad kan erg mooi zijn want steden hebben veel bezienswaardigheden die je vaak van een afstand al kunt zien. De routes laten je tegelijk ontsnappen aan de drukte van de stad door een stukje langs de stadsranden te fietsen. 

Fietsroute langs de grens met Groningen

Fietsroute Langs De Grens Met Groningen

Groningen heeft volgens velen de beste binnenstad en beschikt over een bruisend studentenleven. Groningen heeft de Grote Markt als epicentrum. Tussen alle stadse geneugten in vind je mooie natuur, en dat is precies waar deze route je doorheen leidt. In die natuur, tussen Leek en Midwolde vind je Landgoed Nienoord met het Nationaal Rijtuigmuseum en nog veel meer.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Zuid-Hollands water

Fietsroute Zuid-Hollands water

Deze fietsroute wordt omringt door allerlei plassen en je fietst ook nog meerdere stukken door het bos. Een aantal voorbeelden van de wateren zijn: De Kralingse Plas, de Zevenhuizerplas en de Hennipsloot. De Kralingse Plas is vooral geliefd bij hardlopers, een rondje om de plas is zo'n vijf kilometer lang. De temperatuur van de Zevenhuizerplas blijft door de grote diepte vaak aan de lage kant maar is desondanks wel geliefd door watersporters. De Hennipsloot is de verbinding tussen de Rottemeren en de Ringvaart van de Zuidplaspolder.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Boten, treinen en vliegtuigen

Fietsroute Boten, treinen en vliegtuigen

Je komt het alledrie tegen op deze fietsroute. Om het 'boten' uit de titel te verklaren: Een groot deel van de route gaat langs de Maas, het deel van de Maas waar je langs fietst vormt de grens met België. De treinen kun je zien omdat je twee keer over het spoor dat van- en naar Maastricht gaat fietst. En vliegtuigen dan? Die komen hoogstwaarschijnlijk over vliegen aangezien de fietsroute een rondje vormt rondom Maastricht Airport.

Naar de fietsroute.

 

Tip: Citytrips met de Fietsnetwerk App

De citytrips zijn ook te vinden in onze Fietsnetwerk App. Daarmee krijg je uitstekende routebegeleiding want je krijgt bij elk fietsknooppunt een melding wat het volgende knooppunt in de route is, en wat er in de omgeving te zien en te doen is. Om het batterij-  en dataverbruik van je telefoon tot een minimum te beperken maakt de App gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van GPS. Bovendien kun je nooit meer de weg kwijtraken!

 

Fietsnetwerk.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via