De vijf mooiste afstapmomenten in New York

De vijf moosite afstapmomenten in New York

Bijna 1770 kilometer aan fietspaden

Een tijdje geleden kregen we te horen dat New York bezig is met een enorme uitbreiding van haar fietsroutenetwerk. Er wordt in de stad 120 kilometer aan fietspaden toegevoegd. Vanaf 1 januari 2017 beschikt de wereldstad dan in totaal over 1770 kilometer aan fietspad. Ideaal dus om eens te gaan fietsen in New York. Om jou alvast op weg te helpen hebben we vijf afstapmomenten op een rij gezet die je kan bezoeken tijdens je fietsroute door New York. Echter, er zijn in Nederland ook genoeg fietsroutes om te ontdekken.

Vijf prachtige afstapmomenten

High Line Park

High Line Park New York

Het High Line Park is een verhoogd stadspark in Manhattan. Het park is aangelegd op het traject van de West Side Line. Sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw werd dat deel van de spoorlijn niet meer gebruikt en ontstonden er plannen om er een park van te maken.  De verlaten spoorlijn, en daarmee het park, heeft een lengte van 2,33 kilometer en loopt van de hoek van Gansevoort en Washington Street tot aan W 34th Street. Vooral ’s avonds is het park een aanrader, door de hoogte krijg je namelijk een mooi beeld van de stad.

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

Misschien wel één van de meest bekende hangbruggen ter wereld. De Brooklyn Bridge verbindt de wijken Brooklyn en Lower Manhattan met elkaar. De oude, historische brug is gebouwd in 1883 en loopt over de East River. Een mooi afstapmoment dus voor fietsroutes door New York.

Het Tenement Museum

Het Tenement Museum

Het gebouw waarin het  Tenement Museum gevestigd is bestaat uit vijf verdiepingen en is een voormalig appartement waar tussen 1863 en 1935 ongeveer 7000 mensen woonden met meer dan 20 verschillende nationaliteiten. In het museum maak je kennis met de geschiedenis van het immigrantenleven in de ‘city that never sleeps’. Er wordt een beeld gegeven van de voormalige bewoners van het pand en hun gewoontes. Ook kan je het typische eten proeven van de gemeenschap.

St. Patricks Cathedral

St. Patricks Cathedral

Het bouwen van de kathedraal begon in 1858. Echter, de bouw werd opgehouden door de Amerikaanse burgeroorlog en zeven jaar later voortgezet. Daarna duurde het nog zo’n 14 jaar totdat het kathedraal officieel geopend werd op 25 mei 1879. In de jaren erop werden er nog allerlei zaken toegevoegd aan de kathedraal zoals het huis van de aartsbisschop, de torens en ‘The Lady’s Chapel inclusief het glas in lood. De torens van deze prachtige, oude kathedraal zijn meer dan 100 meter hoog, maar lijken klein en nietig tussen de enorme wolkenkrabbers van New York.

Central Park

Central Park

Hoewel vele delen van het park eruit zien alsof ze op natuurlijke wijze zijn ontstaan is het park toch echt door mensen aangelegd. Dit proces nam in totaal zo’n 16 jaar in beslag. Central Park bevat verschillende meren, veel wandelpaden, twee ijsschaatsbanen, een roeivijver en open grasgebieden die zowel voor beoefening van verschillende sporten gebruikt worden of als ligweiden worden gebruikt. Daarnaast is het park ook een rustplaats voor vogels. Het bezoeken van Central Park wordt nog leuker op de fiets onder leiding van een Nederlands sprekende gids.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant