De 'ultieme waterfles' voor op de fiets

De \

De 'ultieme waterfles' voor op de fiets

Met de lancering van de Clipon: een waterfles die je op elke fiets kunt klemmen zonder er een houder voor nodig te hebben, hoef je binnenkort geen bidonhouder of tas op de fiets mee te nemen. De bedenker van deze 'ultieme waterfles' is de Groningse ondernemer Leonard Kollen. Het idee kwam voort uit de ergernis dat Kollen op langere fietstochten vaak te weinig drinkwater mee kon nemen. "Dan moet je dus altijd een rugzak meenemen, maar daar heb je vaak geen zin in." vertelt Kollen.

Haarklem als voorbeeld

Voor het ontwerp van de Clipon ging Kollen met een haarklem naar de productieontwikkelaar en hij vroeg hem een fles te maken die net zo makkelijk te klemmen was als een haarklem op een fiets. Na tal van ontwerpen geprobeerd te hebben kwamen ze uiteindelijk terug bij de basis. "Zo simpel moest het worden." 

Nu het ontwerp ondertussen klaar is en het eerste prototype getest is probeert Kollen ongeveer 80.000 euro aan crowdfunding op te halen, zodat hij mallen kan laten maken en de productie op kan starten. In de testfase bleek de fles ook handig te zijn op andere plekken als kinderwagens, golfkarretjes en de reling van een boot.

Hoe werkt de Clipon?

Bekijk hieronder hoe de Clipon werkt.

Bron: RTL Nieuws

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant