De tien populairste afstapmomenten!

De tien populairste afstapmomenten!

De tien populairste afstapmomenten van Fietsnetwerk.nl!

Tijdens een fietsroute wilt u vast wel eens ergens onderweg afstappen, is het niet bij een leuk restaurantje, dan wel bij een prachtige bezienswaardigheid. Laat dit nou precies zijn wat u bij de persoonlijke fietsroutes van Fietsnetwerk.nl kunt! U kunt uw persoonlijke fietsroutes samenstellen op onze website en fiets App. Wij hebben voor u onze tien populairste afstapmomenten ooit geselecteerd.

De tien populairste afstapmomenten op een rij

Fort Maarsseveen

10. Fort Maarsseveen - Maarssen

Een klein fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bezoekers zijn welkom om het fort van binnen te bezichtigen (kanonskamer, kruitruimte), een tentoonstelling te bezoeken of iets te eten of drinken op het heerlijke terras. De ligging van het fort is uniek: vanaf de top van het fort kunt u de Dom van Utrecht zien en bij goed weer zelfs de Bijlmer; hiervoor zijn verrekijkers aanwezig. Uw e-bike kunt u opladen en tegenover het fort kan een fiets gehuurd worden. Vanaf de parkeerplaats komt u met het trekpontje bij het fort.

Buttonmeerinformatie

Cafe-Zaal de Witte Zwaan

9. Cafe-Zaal de Witte Zwaan - Eck en Wiel

Voor elke bezoeker een juiste plek. Van biljarten tot even snel een frietje halen of een feestje in de zaak bent u bij Cafe-Zaal de Witte Zwaan aan het juiste adres. Bel voor een afspraak als u iets te vieren heeft. Kom na een mooie fietstocht gewoon even binnen voor een heerlijke kop koffie.

Buttonmeerinformatie

Theeschenkerij Erve Ramaker

8. Theeschenkerij Erve Ramaker - Radewijk

De boerderij is gebouwd in 1910 door Jan Broekroelofs Jan zn en Rieka Kamphuis. Zij trouwden in dat zelfde jaar op 28 oktober. In 1911 werd Johanna geboren. Zij trouwde in 1946 met Hendrik Jan Ramaker. Uit dit huwelijk werden twee zonen geboren, Jan Roelofs en Gerrit Jan. Gerrit Jan bleef op de boerderij wonen, terwijl Jan Roelofs zijn bedrijf begon op de stee van de familie Ramaker. Gerrit Jan trouwde in 1978 met Rezina Brinks. Naast het houden van jongvee, akkerbouw, gras en mais is het achterhuis ingericht met antiek, brocante en curiosa. Nostalgische en romantische spulletjes uit grootmoeders -en soms ook grootvaders- tijd. Sinds 2013 is er op het bedrijf een rustpunt ingericht, waar mensen zelf een kopje koffie of thee (tegen betaling) kunnen zetten en kunnen genieten van de prachtige omgeving. Ook kan de elektrische fiets er worden opgeladen. In het voorjaar van 2014 is een oude schuur afgebroken en een nieuwe gebouwd. In de schuur, Sientjes theeschenkerij en op het terras wordt koffie en thee geschonken en kunnen kleine feestjes, workshops en vergaderingen worden gehouden.

Buttonmeerinformatie

Hotel-Restaurant Meyer

7. Hotel-Restaurant Meyer - Bergen aan Zee

Al sinds 1969 is Hotel Meyer een gerenommeerd en gastvrij hotel van de familie Meyer in Bergen aan Zee. Gunstig gelegen op slechts 100 meter afstand van zowel zee en strand als ook bos en duin. Een compleet vakantiehotel, waar de persoonlijke service en de gastvrijheid u aangenaam zullen verrassen. Hotel Meyer ligt in een mooie omgeving bij de Noordzee, met prachtige duinen waar het heerlijk fietsen is. Er zijn diverse routes beschikbaar bij de balie. Na de fietstocht kunt u bij Hotel Meyer de fiets en de mens weer helemaal opladen. Er is een mooi terras met een rustgevend uitzicht. U kunt ook heerlijk genieten in et grand-café van het hotel: Maz, verwijzend naar Meyer aan Zee. U kunt er gezellig uit eten, zakelijk lunchen, een kopje koffie of thee drinken met taart na een strandwandeling met de honden, of rond de open haard in de Herenkamer vrienden ontmoeten.

Buttonmeerinformatie

Heeren van Slydregt

6. Heeren van Slydregt - Sliedrecht

Het vroegere stationsgebouw waarin Heeren van Slydregt is gevestigd is na een zeer grondige renovatie in volle glorie herrezen en wordt dankzij de sfeervolle inrichting ook wel ‘De Huiskamer van de Alblasserwaard’ genoemd. Het perron loopt nog steeds langs het gebouw waardoor de treinen letterlijk voor het restaurant stoppen. Het monumentale stationsgebouw ademt heden ten dage een sfeer van rust, gezelligheid en warmte uit. Aan de voorzijde benadrukken de markiezen en het terras de sfeervolle uitstraling en bij binnenkomst in de ruime entree wordt u hartelijk verwelkomd en heeft u de keuze uit een restaurant of brasserie.

Buttonmeerinformatie

De Vresselse Hut

5. De Vresselse Hut - Sint-Oedenrode

In Sint-Oedenrode en omstreken al meer dan 40 jaar een begrip als het gaat om ontspanningsactiviteiten. Er lopen maar liefst 3 fietsroutes langs het terrein. Het terras van de Vresselse Hut is dan ook een logische en gezellige plek om even neer te strijken voor een drankje en een snack. De Vresselse Hut beschikt tevens over een ruime parkeergelegenheid voor 300 auto's, waardoor het gemakkelijk is om de fietstocht hier te starten.

Zin in een een spelletje kegelen? Ook dat kan bij de Vresselse Hut. Met maar liefst 6 volautomatische banen is er vast wel een mogelijkheid voor u om de uitdaging van een potje kegelen aan te gaan.

Buttonmeerinformatie

Restaurant de Pastorie

4. Restaurant de Pastorie - Zeeland

De voormalige pastorie, het monumentaal, herenhuisachtig gebouw in het hartje van Zeeland heeft in 2014 een nieuwe bestemming als horeca gevonden. Gastheer en gastvrouw Herman en Willemien zijn al  jaren actief in het vak en zetten alles op alles om elk bezoek aan De Pastorie meer dan de moeite waard te maken. In deze historische omgeving wordt u Bourgondisch ontvangen. Van uitmuntende koffies tot heerlijke à-la-carte menu’s; aan alles wordt een typisch Brabants en eigen karakter meegegeven. Neem eens rustig de tijd om rond te kijken en laat u gerust verrassen door de veelzijdigheid van De Pastorie.

Buttonmeerinformatie

Hotel Restaurant de Rozenstruik

3. Hotel-Restaurant de Rozenstruik - Ootmarsum

De Rozenstruik kenmerkt zich door gemoedelijkheid. Het volledige gerenoveerde familiehotel is kleinschalig van opzet. De veertien kamers, waarvan enkele geschikt zijn voor minder validen, zijn voorzien van alle moderne voorzieningen die u zich mag wensen. Het moderne en laagdrempelige hotel biedt mogelijkheden voor zakelijk verblijf, familie-uitjes, een ontspannen verblijf met uw partner of een gezellig uitje met vrienden. Droomt u van een plek die rust, cultuur en verbluffend goed eten combineert? Kom dan naar De Rozenstruik. Uw droom komt uit in het knusse hotel dat rustig gelegen is in de directe nabijheid centrum van het historische kunststadje Ootmarsum.

Buttonmeerinformatie

Restaurant de Bokkesprong

2. Restaurant de Bokkesprong - Groet

In het gezellige plaatsje Groet aan de rand van Hollands mooiste duingebied, op slechts 20 minuten loopafstand van zee en strand, met uitzicht op het polderlandschap ligt ”De Bokkesprong”, een uniek restaurant in een authentieke stolpboerderij. Stijlvol dineren met een informeel karakter en persoonlijke attentie worden gewaarborgd door de gastheer, gastvrouw en al de medewerkers. Dagelijks wordt ons menu aangevuld met verrassende gerechten buiten de kaart om. Zo is er bijvoorbeeld ook een wekelijks wisselende lunch special, inclusief een glas wijn.

Buttonmeerinformatie

De Hoofdige Boer

1. Landhotel de Hoofdige Boer - Almen

Landhotel De Hoofdige Boer is al sinds 1965 een begrip in de Achterhoek. Het familiehotel biedt naast haar kamers en het restaurant een Gelagkamer en een beroemde Theetuin met een gezellig terras. Bij uitstek een prachtige omgeving om te fietsen of te wandelen en daarna natuurlijk even op het terras van de Hoofdige Boer lekker bij te komen met een drankje of heerlijke koffie.

Buttonmeerinformatie

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant