De nieuwste fietsroute | Oostkapelle en Kamperland

Fietsroute Oostkapelle en Kamperland

Langs de kust van Zeeland

Deze route brengt je een stuk langs de kust van de Zeeuwse eilanden Noord- en Zuid-Beveland. Onderweg kom je onder andere de Zeelandbrug en het badplaatsje Oostkapelle tegen.

 

 

Fietsroute Oostkapelle en Kamperland

De naam van Oostkapelle verraad het al een beetje: er moet hier vroeger een kapel hebben gestaan. Net als in Westkapelle overigens. Echter, waar Westkapelle zich ontwikkelde, bleef Oostkapelle nog vrij lang een boerendorp. Pas in de vorige eeuw ontwikkelde Oostkapelle zich meer tot een badplaats. Door de Sint Felixvloed in 1530 en de Allerheiligenvloed twee jaar later spoelde de plaats Campen weg. Na de bedijking werd Kamperland, op de plek van het vroegere Campen, als laatste plaats herbouwd.

Naar de fietsroute.

Waar kun je onderweg afstappen?

 

Museum Terra Maris

Museum Terra Maris - Oostkapelle

Het museum ligt in het natuurgebied De Manteling van Walcheren. Met een afwisselende en levendige tentoonstelling ontdek je de geschiedenis van het Zeeuwse landschap. Daarnaast kun je genieten van de gevarieerde en dynamische natuur van de Delta.

Bekijk het afstapmoment.

 

Chocoladewinkel Nr. 15

Chocoladewinkel Nr. 15 - Kamperland

Stap even terug in de tijd bij de sfeervol ingerichte Chocoladewinkel Nr. 15. Het winkeltje ligt vol met handgemaakte bonbons, truffels, repen en andere chocoladelekkernijen. Natuurlijk is er ook een ruime keuze aan exclusieve chocoladegeschenken.

Bekijk het afstapmoment.

Fiets deze nieuwe route met onze App

Die biedt je de beste routebegeleiding en je ontvangt altijd de juist informatie op het juiste moment. Wanneer je hem gebruikt hoef je niet meer zelf op zoek naar de fietsknooppunten, die staan allemaal al in de App. Bij de knooppunten krijg je een melding met het volgende fietsknooppunt op de route. Daarnaast laat hij je gelijk weten wat er in de buurt van dat knooppunt te zien en te doen is. Door gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van GPS en Bluetooth is het batterij- en internetverbruik tot een minimum beperkt.

 

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via