De Fietsnetwerk App uitgelegd: De fietsroute

De Fietsnetwerk app uitgelegd De fietsroute

Benut de Fietsnetwerk App maximaal

De fietsroute App van Fietsnetwerk.nl heeft diverse voordelen: Je hoeft nooit meer te zoeken, onderweg heb je een perfecte routebegeleiding en je gaat altijd met een mooie herinnering naar huis. In deze artikelreeks leggen we je uit hoe eenvoudig de App werkt.  We beschrijven per stap hoe je de App maximaal kunt benutten.

De fietsroute

 

 De fietsroute in de Fietsnetwerk App

1. De routenaam, afstand en plaatsen

Wanneer je een route hebt geopend zie je in de foto bovenaan nogmaals de routenaam zoals deze ook in het routeoverzicht verschijnt. Onderaan de afbeelding zie je de lengte van de gekozen fietsroute. Onder de afbeelding zie je de dorpen en/of steden waar de route doorheen gaat.

2. De routebeschrijving en scrollen

Onder de korte informatie over de afstand en plaatsen vind je een uitgebreide routebeschrijving. De beschrijving vertelt je de historie van het gebied waar je doorheen fietst en wat je tijdens het fietsen van de route kunt verwachten.  Als je naar beneden scrollt zie je de routekaart. Wat die sterrenkijkers en koffiekopjes betekenen leggen we je graag uit.

3. De ‘groene’ sterrenkijkers

De sterrenkijkers laten je zien waar op de route een bezienswaardigheid is. Zoals je kunt zien zijn er op de voorbeeldroute dus vijf bezienswaardigheden te vinden. Wanneer je wilt weten wat voor bezienswaardigheid er precies zit kun je klikken op de desbetreffende sterrenkijker. Je krijgt dan onder in je scherm de naam en voorzieningen van de bezienswaardigheid te zien.

4. De ‘blauwe’ koffiekopjes

De koffiekopjes laten je zien waar op de route je even af kunt stappen onder het genot van bijvoorbeeld een kopje koffie met gebak. Wil je weten of de desbetreffende horecagelegenheid beschikt over bijvoorbeeld een toilet? Dan kun je in de routekaart op het koffiekopje klikken, ook dan komen alle voorzieningen tevoorschijn. Net als bij een bezienswaardigheid komt dan onder in je scherm de naam en voorzieningen van het betreffende afstapmoment tevoorschijn.

5. Fietsroute starten

Je bent nu klaar om je fietsroute te starten. Als je dit wilt doen klik je boven in het scherm op 'Fietsroute starten'. In de volgende artikelen leggen we je uit wat je allemaal kunt vinden op het uitgebreide overzicht van een afstapmoment Ook leggen we je uit hoe je onderweg naar de route naar een afstapmoment kunt krijgen.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via