De Dommel Bij Dommelen

Fietsroute Dommel

Wegdommelen langs de Dommel bij Dommelen

De rivier De Dommel loopt door Limburg en door Brabant en is ongeveer 120 kilometer lang. Deze fietsroute van de week is wat korter en komt door de omgeving van Dommelen. Niet alleen kun je hier gaan genieten van de rivier en de geweldige omgeving, het was ook één van de favoriete stekjes van Vincent van Gogh. De streek waar je doorheen fiets heet De Kempen en ligt naast in Noord-Brabant ook voor een deel in België. In Valkenswaard kun je de brouwerij van Dommelsch passeren maar bezichtingen is helaas niet mogelijk. Dommel maar even lekker weg in Noord-Brabant maar natuurlijk wel je ogen open houden want er is veel te zien tijdens deze fietsroute! 

Naar de fietsroute

Bierbrouwerij van Moll

Bierbrouwerij van Moll

We weten het wel, ook op de fiets moet je natuurlijk niet teveel bier drinken maar als je dit met mate doet is het net als fietsen heel gezond om een goed biertje te drinken. Daarom raden wij je om even af te stappen bij deze hippe brouwer en proeflokaal.

Bekijk meer over dit afstapmoment

Collse watermolen

Collse watermolen

Wel eens van een dubbele onderslagmolen gehoord? Wij in ieder geval niet voordat we de Collse watermolen tegenkwamen. Hier kun je op zaterdagochtend deze historische watermolen in werking zien en de 'Vrienden van de Collse watermolen' vertellen je graag waarom dit type zo bijzonder is. Anthon van Rappard, een goede vriend van Vincent van Gogh zei in mei 1884 over deze molen; 't Is een dito geval als de twee andere watermolens die we zamen bezochten doch mettwee roodedaken en dat men vlak van voren ziet met populieren er om heen. Zal in den herfst superbe zijn.

Bekijk meer over dit afstapmoment

Kasteel Geldrop

Kasteel Geldrop

Uit 1350 een echt historisch kasteel in Geldrop en ook nog eens een mooi park eromheen. Ook dit afstapmomentje mag dus eigenlijk niet in je fietsroute ontbreken. Niet alleen het kasteel zelf maar ook de bijgebouwen zoals de Oranjerie, het Koesthuis en de tuinmuren zijn zeer de moeite waard om even verder te besturen.

Bekijk meer over dit afstapmoment

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via