Dagje uit bij Breda: ontdek het Markdal op de fiets

Nederland-Brabant-Fietsroute-Markdal-WATT-eBike-OmniTraveler

Fietsend door de omgeving van het Markdal

OmniTraveler neemt je mee op hun avontuurlijke fietstocht langs het Markdal, gelegen dicht bij de grens met België en rondom Breda.

Deze regio heeft een hoop moois te bieden. Terwijl ze door een oase van groen fietsen, komen ze verschillende interessante afstapmomenten tegen. Door deze toe te voegen aan de fietsroute maken ze er een echt dagje uit van!

Van Breda naar de Belgische grens

Met trendy e-bikes begint het fietsteam van OmniTraveler bij knooppunt 83 in Breda. In plaats van de verwachte route langs rivier de Mark, slaan ze tijdens de route af richting Ulvenhout. Het autovrije fietspad, genaamd 'Fietsallee', blijkt prachtig en leidt hen door de natuur rond Ulvenhout en Chaam. Onderweg passeren ze wijngaard Dassemus en fietsen ze door kleine dorpjes richting België, omringd door uitgestrekte akkers en groene bomen. Na een interessante stop bij de Onze-Lieve-Vrouwe van Lourdes te Meersel-Dreef, een bekend bedevaartsoord, vervolgt OmniTraveler de route langs rivier de Mark terug naar Nederland.

Op de terugweg komen ze door het prachtige Mastbos, een van de oudste naaldbossen van Nederland, en passeren ze Kasteel Bouvigne voordat ze eindigen waar ze begonnen: knooppunt 83. Uiteraard wordt de dag afgesloten met een welverdiend rustmoment op een terrasje.

Lees al hun ervaringen via de blog op hun websiteFiets zelf ook de route en geniet van de prachtige omgeving!

      

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via