Daar zit muziek in!

Daar zit muziek in!

Duik muzikaal Nederland in

Duik met deze vijf fietsroutes muzikaal Nederland in. Naast de fietsroutes geven we je bij elke fietsroute ook een muzikale tip, zodat je dat nummer kunt opzetten wanneer je je route fietst. Ook hebben we de ideale fiets gevonden die je kunt gebruiken tijdens het fietsen van deze routes.

Fietsroute met bijzondere namen

Fietsroute met bijzondere namen

Heijningen lijkt misschien alleen maar een aardig dorpje, maar hier heeft zich veel geschiedenis afgespeeld. Deze fietsroute brengt je niet rechtstreeks naar Fijnaart, de woonplaats van onder andere O'G3NE en Frans Bauer, maar wie even van de route afwijkt ziet dat Fijnaart een voorstraatdorp is: de kerk op een soort eiland in het midden, de rest van het dorp eromheen.

Songtip: O'G3NE - Lights and Shadows

Bekijk de fietsroute

 

Fietsroute Holland door de bril van de toerist

Fietsroute Holland door de bril van de toerist

Vanuit Uitdam fiets je over de dijk naar het schiereilandje Marken. Het is erg leuk om daar de karakteristieke houten huizen op palen eens te zien. Steek met het fietsvoetveer (van eind maart tot en met oktober) over, richting Volendam, de geboorteplaats van tal van Nederlandse artiesten waaronder Jan Smit, Nick en Simon, de 3J'S, Anny Schilder en ga zo maar door.

Songtip: 3J'S - Watermensen

Bekijk de fietsroute

 

Fietsroute langs het IJsselmeer

Fietsroute langs het IJsselmeer

Naast de geschiedenis die in Enkhuizen voor het oprapen ligt, kun je er in het voorjaar terecht voor het Smartlappenfestival, in mei en juni voor het Jazzfestival en in de zomer voor zomeravondconcerten op de twee Hemony-carillons van de stad. Over geschiedenis en cultuur gesproken: Blokker is de enige plaats in Nederland waar The Beatles hebben opgetreden. Er is zelfs een monument voor opgericht.

Songtip: The Beatles - Hello Goodbye

Bekijk de fietsroute

 

Fietsroute Veulen en Paardekop

Fietsroute Veulen en Paardekop

Deze fietsroute leidt je rond het Limburgse Horst en doorkruist daarbij een aantal leuke natuurgebieden en een heel smal reepje Brabant. Wist je overigens dat meer dan de helft van de Nederlandse champignons uit Horst komt? Het dorpje America staat bekend om de Schadijkse bossen, de vakantieparken en natuurlijk om de Limburgse band Rowwen Hèze.

Songtip: Rowwen Hèze - Limburg

Bekijk de fietsroute

 

De ideale fiets voor muzikale fietsroutes

Om deze fietsroutes helemaal tot een feest te maken kun je overwegen om deze nieuwe fiets aan te schaffen, die Gazelle in samenwerking met platenmaatschappij Spinnin' Records heeft ontwikkeld. Wanneer je die zou kopen krijg je er namelijk een speaker bij. Heerlijk voor het afspelen van één van de muzikale tips.

 

Het gebruiken van de fietsroute App tijdens het fietsen

Naast dat je de bovenstaande fiets kunt gebruiken om er een feest van te maken kun je ook onze fietsroute App gebruiken. Die beschikt over de beste routebegeleiding. Bij elk fietsknooppunt krijg je een melding over wat het volgende knooppuntnummer op de route is. Daarnaast wordt je erop geattendeerd wat er allemaal in de buurt van een bepaald fietsknooppunt te zien en te doen is. Wat je ook als muziek in de oren zal klinken: door gebruik van de nieuwste technologieën is het batterij- en internetverbruik tot een minimum beperkt.

Meer over de App

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via