Bouw je fiets om naar een elektrische fiets !

Bouw je fiets om naar een elektrische fiets !

Bouw je fiets om naar een elektrische fiets !

U heeft nog een gewone fiets en denkt zo nu en dan, wat zou een elektrische fiets toch heerlijk zijn. Een beetje ondersteuning tijdens die prachtige fietsroute of voor woon-werk verkeer waar je op een of andere manier altijd wind tegen hebt. Maar je wilt nog niet investeringen in een toch best kostbare elektrische fiets? Kijk dan eens naar de E-bike Frame kit van NYX Bikes inc. Plug and Play!

Een gewone fiets is niet ontworpen om elektrische onderdelen te herbergen. Het ombouwen van een gewone naar een elektrische fiets is dan ook bijna onbegonnen werk. De mannen en vrouwen van NYX bikes hebben hier een mooie oplossing voor gevonden. Zij hebben namelijk een universeel frame ontwikkeld dat ervoor zorgt dat u uw gewone fiets om kan toveren tot een E-bike.  De kit is eigenlijk een soort hoeksteen voor de fiets dat het oude frame vervangt. De overige onderdelen blijven voor een groot gedeelte. Het frame is zo gebouwd dat de oude onderdelen eenvoudig op het nieuwe frame gemonteerd kunnen worden. De meegeleverde arm klemt het achterwiel en zorgt zo voor de aandrijving. Deze kan dan weer eenvoudig aan het frame gemonteerd worden. De elektrische componenten kunnen vervolgens in het frame worden geplaatst en klaar is de elektrische fiets !  Er zijn diverse accu pakketten en onderdelen leverbaar waardoor volgens de bouwers in principe elke fiets omgebouwd zou kunnen worden.   

Natuurlijk is het niet zo simpel als je niet heel handig bent. Daarom bieden de bouwers ondersteuning en garanderen dat uw lokale fietsenmaker het frame eenvoudig kan monteren. Vanaf mei zullen de eerste pakketten uitgeleverd gaan worden en de ambitie is om snel wereldwijd te gaan leveren. Wij moeten nog zien of het frame voor iedereen die over wil stappen naar een elektrische fiets geschikt en of de prijzen redelijk zijn maar een heel mooi idee is het zeker ! 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via