B4 Bike: Een Harley zonder benzinemotor

B4 Bike: Een Harley zonder benzinemotor

Een jongensdroom

Van jongs af aan heeft de Nederlandse ondernemer Janpeter Eilander al een droom: een elektrische fiets waarin wetenschap en kunst samenkomen. Het ontwerp van de fiets is gebaseerd op het uiterlijk van een Harley Davidson uit 1912. Exact 100 jaar later in 2012 was het dan eindelijk zo ver, Janpeter nam de gedurfte stap en begon aan de bouw van de elektrische fiets van zijn leven: de B4 Bike.

De E-Cruizer is geboren

Gedurende de lente van 2012 kwam het eerste prototype tevoorschijn: de E-Cruizer. Met de hand gemaakt in een nauwe samenwerking met niemand minder dan de Europese Ruimtevaartorganisatie. Ondertussen na vier jaar van flinke ontwikkelingen op het gebied van uiterlijk, technologie en productie is de E-Cruizer een van de meest in het oog springende merken op het gebied van elektrische fietsen.

Het concept

De B4 E-Cruizer is een handgemaakte elektrische fiets die geïnspireerd is door een Harley Davidson uit 1912 gecombineerd met de laatste ruimtevaarttechnologie. Volgens B4 is de E-Cruizer gemaakt voor mensen die 'durven zichzelf te zijn' . De fiets wordt aangedreven door een elektrische krachtbron van 250W tot 1000W en heeft een actieradius van ongeveer 200 kilometer. B4 Bikes is gedreven om de 'Rolls Royce onder de elektrische fietsen' te worden en wil een 'erfstuk' voor de toekomst creëren.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant