Architectuur in Groningen

A11

Modern Groningen op de fiets

Wist je dat er in Groningen veel te zien is op het gebied van moderne architectuur? Zelfs wij waren aangenaam verrast over de hoeveelheid unieke gebouwen die te bewonderen zijn. Tijdens deze fietsroute van de week nemen we je mee naar Groningen. Hier vind je moderne architectuur die je toe kunt voegen in je route als afstapmoment onderweg.

Naar deze fietsroute 

Zien & Doen

Onderweg kom je een aantal unieke gebouwen tegen die laten zien hoe prachtig moderne Architectuur kan zijn. In onze fietsroute app meer over de achtergrond van en de gedachte achter deze gebouwen. Op de website kun je ze naar keuze toevoegen in je fietsroute. 

Groninger museum

Architectuur Groningen

Sinds 1994 stelt het Groninger Museum kunst tentoon in een zeer modern gebouw. Aan het ontwerp van het gebouw van Alessandro Mendini hebben verschillende designers bij de revitalisering in 2010 hun steentje bijgedragen.

Bekijk dit afstapmoment

Tasmantoren

Met de bouw van de Tasmantoren is de skyline van Groningen een attractie rijker. Een combinatie van huur- en koopwoningen in een bijzondere toren levert een uniek gebouw op.

Bekijk dit afstapmoment

Reitdiephaven

Tasman

Naast de Martinitoren is de Reitdiephaven het meest gefotografeerd in Groningen. De kleurrijke huizen met hun aparte vormgeving van Oving architecten doen denken aan werelderfgoed Willemstad op Curaçao.

Bekijk dit afstapmoment

Ontdek Groningen met de Fietsnetwerk App

Je kunt deze route natuurlijk ook weer ontdekken met de App van Fietsnetwerk.nl. De afstapmomenten zijn met één klik op de knop te bereiken. Maar dat is zeker niet het enige voordeel die de App te bieden heeft.

Naar de Fietsnetwerk App

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via