Altijd uw fiets terugvinden

Altijd uw fiets terugvinden

Sparta komt met modules

Met de modules die fietsfabrikant Sparta vanaf volgend jaar gaat introduceren op zijn e-bikes kan altijd de locatie van uw fiets bepaald worden. U kan uw fiets koppelen aan een smartphone-App en daardoor is het mogelijk om te controleren waar uw fiets zich bevindt. Op die manier moet het makkelijker worden om de fietsen bij diefstal terug te vinden.

Beginnen bij e-bikes

Volgens Mark Kuper, commercieel directeur van Sparta, gaat het voorlopig alleen om bepaalde e-bikes waarop de module geïnstalleerd gaat worden. Uiteindelijk wil Sparta al hun fietsen gaan uitrusten met zo’n module. Naast dat het mogelijk is om de locatie te bepalen bevat de module ook een bewegingssensor waardoor je een melding kunt krijgen als uw fiets omvalt of wellicht gestolen wordt.

Actief data verzamelen

Via de modules verzamelt Sparta actief data van fietsers. Wanneer u dit liever niet heeft dat uw gegevens gebruikt worden kunt u zich daarvoor afmelden via de app. Wanneer u hier niet voor kiest wordt de data gedeeld met bijvoorbeeld het ministerie van Verkeer en Waterstaat om knelpunten in kaart te brengen. Verder zijn de gegevens voor Sparta interessant om te zien welke afstanden mensen fietsen.

Volgens Bart Visser, directeur van leverancier Conneqtech worden de verzamelde gegevens maximaal een jaar lang bewaard. Met de gegevens kunt u ook uw eigen fietshistorie in de gaten houden. Volgens Kuper wordt de prijs van een e-bike wel iets hoger bij gebruik van de modules. Daarnaast moet u een internet abonnement afsluiten omdat de fiets altijd verbonden moet zijn met het internet.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via