Afstapmoment van de week | Knooppunt 280

Afstapmoment van de week | Knooppunt 280

Kasteel-Museum Sypesteyn - Loosdrecht

Omdat het in de kou voor velen aantrekkelijker is om binnen te zitten hebben wij deze week Kasteel-Museum Sypesteyn als afstapmoment van de week gekozen. Waag eens een bezoek aan dit prachtige kasteel of neem een rondleiding door het museum.

Fietsnetwerk Stamp Large

Krijg een boeiend beeld van de geschiedenis

In het Kasteel-Museum zie je portretten van de voormalige bewoners, de familie Van Sypesteyn. Evenals een indrukwekkende verzameling wapens, porselein, zilver, beelden, klokken en dergelijke. De rondleiding geeft een boeiend beeld van Henri van Sypesteyn, zijn droom en het ontstaan en de collecties van Kasteel-Museum Sypesteyn.

Zien in Loosdrecht

De Stille Plas, ook wel Breukeleveensche Plas genoemd, is een onderdeel van de Loosdrechtse Plassen. In 1607 stond er een herberg 'De Groene Kan' tussen Utrecht en Bilthoven. Zo komt Groenekan aan haar naam. Maartensdijk heet zo omdat de Domproosdij, die hier het veengebied ontgon, Sint Maarten als patroonheilige had.

Afstapmoment van de week: Kasteel-Museum Sypesteyn

Fietsen in de omgeving van Kasteel-Museum Sypesteyn

Natuurlijk zijn er in de buurt van dit afstapmoment ook fietsroutes te vinden. Hieronder geven we je alvast één van de fietsroutes:

Fietsroute langs kasteel Sypesteyn

Fietsroute langs kasteel Sypesteyn

Deze fietsroute brengt je niet alleen langs het afstapmoment van de week, er is nog veel meer moois te zien op de fietsroute. Wist je bijvoorbeeld dat de familie Sypesteyn meende dat de kapel in het voormalig Sijpe de slotkapel was van hun voorvaderlijk slot?

Naar de fietsroute!

Door op 'meer informatie te drukken' vindt u alle fietsroutes rondom Kasteel-Museum Sypesteyn.

Alle fietsroutes rondom Kasteel-Museum Sypesteyn

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via