Afstapmoment van de week (5) | Knooppunt 566

Afstapmoment van de week (5) | Knooppunt 566

Stedelijk Museum Amsterdam - AmsterdamWe hebben deze week gekozen voor een afstapmoment midden in onze hoofdstad. Vanuit het afstapmoment kun je Amsterdam rustig per fiets gaan ontdekken.

Fietsnetwerk Stamp Large

Met de fiets door Amsterdam

Knooppuntenroutes hoeven je niet alleen door buitengebieden te voeren, je kunt ook routes fietsen die dwars door de stad gaan. Op die manier ontdek je de stad op een geheel nieuwe manier. Onderweg kun je een bezoekje nemen aan het Stedelijk Museum.

Zien in het Stedelijk Museum

In het Stedelijk Museum vindt je één van de belangrijkste collecties van hedendaagse kunst in Europa. De beeldende kunst die getoond wordt in het museum komt allemaal uit de periode 1860 tot nu. Je ziet er werken van Vincent van Gogh, Henri Matisse en Piet Mondriaan.

Naar het afstapmoment.

Fietsroutes rondom het Stedelijk Museum

Amsterdam valt te ontdekken met tal van verschillende fietsroutes, je kunt ze allemaal vinden in onze Fiets App en op de website. Echter, mocht je specifiek het Stedelijk Museum willen bezoeken, dan kun je het beste kiezen voor deze fietsroute:

Fietsroute Hollandsche Meesters (deel 1)

Fietsroute Hollandsche Meesters deel 1

Een fietsroute in Amsterdam kan eigenlijk niet zonder een bezoek aan die andere Hollandse Meesters. Voeg daarom, naast het Stedelijk Museum, ook het Vincent van Goghmuseum of het Rijksmuseum eens toe aan je route. Of bezoek de Ron Gastrobar van meesterkok Ron Blaauw.

Naar de fietsroute.

Je kunt de stad natuurlijk verder ontdekken met de fiets. Er zijn namelijk nog veel meer fietsroutes in (de buurt van) Amsterdam.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via