Afstapmoment van de week (4) | Knooppunt 540

Afstapmoment van de week (4) Knooppunt 540

Hotel Restaurant Van der Valk - Akersloot

Deze week is Hotel Restaurant Van der Valk in Akersloot gekozen als afstapmoment van de week. Ons team heeft hier vorig jaar veel in de omgeving gefietst en was vooral verrast door de enorme afwisseling in het gebied. Vanuit het afstapmoment van de week Van Der Valk Akersloot starten enkele mooie fietsroutes en kun je de typisch Noord-Hollandse omgeving gaan ontdekken. Bij terugkomst leggen ze je natuurlijk graag in de watten met een heerlijk diner. 

Ga met de fiets door de veelzijdige omgeving van Akersloot

Het hotel ligt tussen de meest levendige steden van de provincie Noord-Holland in. Bezoek de kleine winkelstraten van Alkmaar of ga naar de meest gastvrije en beste winkelstad van 2012: Haarlem. Ook kun je een bezoekje nemen aan onze hoofdstad. Zoek je vanuit het hotel liever de kust op? Fiets dan richting Castricum, Bergen of Zandvoort en fiets een route door de duinen.

Zien rondom Akersloot

Het gedeelte Noord-Holland rondom Akersloot is erg in trek bij toeristen. Dit komt omdat het Alkmaarder Meer, waar het dorp naast ligt, jaarlijks veel watersporters trekt. Heb je wel eens gehoord van de Genadekapel en de Onze Lieve Vrouw ter Nood kerk in Heiloo? Beide worden bezocht door veel bedevaartgangers. De put bij de kapel zou zelfs geneeskrachtig water bevatten. In het duingebied bij Egmond- en Bergen aan zee kom je helemaal tot rust. 

Fietsroutes in de buurt van het hotel

In de buurt van dit afstapmoment  kunnen we je alvast enkele prachtige fietsroutes aanbieden: 

Fietsroute Zee en meer

Fietsroute Zee en meer

In het dorp Binnen-Egmond, waar de fietsroute langs loopt, vind je de Sint-Albertabdij. Dit is de oudste abdij van ons land, opgericht in de tiende eeuw. Het klooster speelde een belangrijke rol tussen de Hollanders en de West-Friezen en was ook een belangrijke bibliotheek.

Naar de fietsroute.

Naast deze route zijn er nog veel meer fietsroutes in de buurt van Akersloot

Afstapmomenten ontdekken met de Fietsnetwerk App

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van de Fietsnetwerk App. Fietsen met deze fietsroute App heeft veel voordelen ten opzichte van het fietsen met bijvoorbeeld een losse kaart. Zo kun je dankzij de GPS functie altijd de weg vinden. Daarnaast krijg je bij elk knooppunt informatie over het volgende fietsknooppunt en over de afstapmomenten in de omgeving. We begeleiden je er zelfs naartoe als je hier een bezoek wilt brengen. Batterij en internetverbruik is minimaal en starten kan gewoon bij het afstapmoment van de week waar je bij het starten direct de route naar het dichstbijzijnde knooppunt krijgt! 

 

Meeroverdeapp

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via