45e editie van de Nationale Molendag

45e editie van de Nationale Molendag

Wat je allemaal kunt verwachten

In het kader van de 45e editie van de Nationale Molendag hebben we een reeks artikelen voor je geschreven.  Dit weekend, op zaterdag 13 en zondag 14 mei wordt de Molendag gevierd. In dit artikel laten we je zien wat je aankomend weekend allemaal kunt verwachten.

Uitgelezen kans om molens te ontdekken

De Nationale Molendag vormt voor jou als fietser de uitgelezen kans om een molen in de buurt van  je fietsroute van binnen te bekijken. Van de ruim 900 molens die draaien en/of malen in het land zet het merendeel de deuren voor je open. Eenmaal binnen voel je de molen trillen, kloppen en bonken. In de molen ervaar je hoe hij graan tot meel maalt of water uit de polder maalt.

Extra activiteiten

In samenwerking met vrijwilligers organiseren veel molenaars tijdens de Nationale Molendag allerlei extra activiteiten om het bezoek nog leuker te maken. Hierbij kun je denken aan pannenkoeken bakken, brood bakken, speurtochten en molen- en streekmarkten.

Jarige molens

Ook zijn er enkele molens jarig tijdens de Nationale Molendag. Zo viert molen De Zwaluw in Oudemolen (Drenthe) haar 180-jarig bestaan en wordt De Welvaart in Horn (Limburg) 200 jaar oud. Molen De Arend in Terheijden (Brabant) viert haar 275-jarig bestaan. Naast het grote feest bij de eerder genoemde molens heb je ook de kans om de herbouw van de Molen van Berkhout in Egmond aan den Hoef (Noord-Holland) te bekijken.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via