24-uurs fietsroute voor Ronald McDonald Huizen

24-uurs fietsroute voor Ronald McDonald Huizen

Inwoners en bedrijven doen mee aan HomeRide

In het weekend van 25 en 26 juni hebben inwoners en bedrijven meegedaan aan HomeRide, de sponsorwielertocht van het Ronald McDonalds Kinderfonds. In een tijdsbestek van 24 uur is er via Duitsland van Maastricht naar Groningen gefietst, een rit van maar liefst 500 kilometer! De fietsers hebben op deze manier geld ingezameld voor de Ronald McDonald Huizen.

Dicht bij het kind

Door het fietsen van de fietsroute maken de ‘HomeRiders’ het mogelijk dat ouders dicht bij hun kind kunnen overnachten als het kind in het ziekenhuis ligt. De fietstocht gaat 24 uur (!) lang door. De 24 uur staan symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke kind; die gaat ook 24 uur per dag door.

Van Maastricht tot Groningen

De deelnemers zijn zaterdag 25 juni omstreeks 12.00 uur gestart vanaf de Grote Markt in Maastricht en fietsten langs zeven huizen en vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds naar Groningen. Daar zijn de eerste fietsers rond 09.00 uur gefinisht op de Vismarkt. In totaal hebben er 62 teams meegedaan.

Team van BN'ers

Onder de HomeRiders waren ook enkele bekende Nederlanders. Team SportSpeakers fietste met bekende Nederlanders als Erik Dekker, Gert Jakobs, Peter Heerschop, Wilco van Rooijen en Leontien van Moorsel mee met HomeRide.

Leontien van Moorsel, ambassadrice van HomeRide, sprak vol lof over het doel van de 24-uurs fietsroute: “Complicaties bij geboorte, een auto die je kind schept, een ongelukkige val van een paard, een ziekte die zich later openbaart. Dan ziet het leven er compleet anders uit. Dan is het geweldig dat je als ouders dichtbij je zieke kind kunt zijn in een van de Ronald McDonald Huizen. Er zijn zoveel mensen die zich hier belangeloos voor inzetten, of dat nou is als vrijwilliger of sponsor of door sportieve grenzen op te zoeken tijdens de HomeRide. Ik vind het heel belangrijk dat hier aandacht voor is.”

Bron: Nijmegen leeft

Afbeelding: www.ntfu.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via