Het Nieuwe Fietsnetwerk

De nieuwe fietsknooppunten

In Nederland is het fietsroutenetwerk al behoorlijk goed georganiseerd. Toch wilt u als fietser ook wel eens afwijken van de bestaande knooppunten. Een kopje, koffie, een bezienswaardigheid of misschien zelfs een hotel waar u een nachtje door kunt brengen om de volgende dag weer heerlijk verder te fietsen.

In 2014 is Fietsnetwerk.nl gestart met de uitrol van een aanvulling op het bestaande Nederlandse knooppunten-netwerk. Dit zijn wij gaan doen omdat wij van mening zijn dat de bestaande fietsknooppunten erg goed zijn maar nog wel een goede verbinding met de lokale horeca, bezienswaardigheden en andere aantrekkelijke locaties missen. Daarnaast lopen de routes vaak niet door de leuke dorpjes die je wel graag zou willen zien tijdens het fietsen. Dit is voor ons aanleiding geweest om ' Fietsen 2.0' te introduceren, een aanvuling op de knooppunten om fietser nog leuker te maken ! 

De nieuwe knooppunten die Fietsnetwerk.nl uitrolt zijn te herkennen aan de nummers die bestaan uit 3 cijfers en die naadloos aansluiten op de bestaande knooppuntennetwerken. Zo kunt u eenvoudig uw route plannen en de locaties daarin meenemen net als dat u dat gewend bent met de bestaande fietsknooppunten. U kunt deze 'knooppunten' onder andere terugvinden op onze websites Fietsnetwerk.nlLaad.nl en elektrischefietsrouteplanner.nl en in de bekende fietsrouteplanners onder de POI  oplaadpunten.

  • Fietsersbond
  • Planjeroute.nl
  • Fietseropuit.nl
  • Lekkerfietsen.nl 


                                                                                                                            

Gecertificeerde fietsknooppunten

De 3-cijferige knooppunten ontvangen van Fietsnetwerk.nl een eigen certificaat met hun eigen knooppunt - nummer. Het is voor deelnemers verplicht om dit goed zichtbaar op te hangen zodat u kunt zien dat u met een gecertificeerd knooppunt te maken heeft. Het nummer kent Fietsnetwerk.nl toe na een uitgebreide screening van de lokatie zodat u verzekerd bent van een leuke stop onderweg. Naast het certificaat ontvangen deelnemers een herkenbare raamsticker.  
 

uitgegeven fietsknooppunten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dynamische fietsroutes

Op Fietsnetwerk.nl bieden wij u gratis fietsroutes aan die ' dynamisch'  zijn. Dit zijn routes die gebaseerd zijn op de fietsknooppunten en die u vervolgens zelf kunt gaan uitbreiden met zogenaamde 'add ons' . Dit kunnen prachtige plaatsen om te stoppen onderweg zijn of bijvoorbreeld leuke en unieke aanbiedingen die u kunt aanschaffen om onderweg te gaan doen.  

Dit kan bijvoorbeeld en lunch of een bezoek aan een bezienswaardigheid zijn of gewoon een lekkere kop koffie met gebak. De route past zich vervolgens direct aan en u krijgt gelijk de juiste fietsroute gepresenteerd met de door u toegevoegde locaties erin. U ontvangt voor de door u aangeschafte producten een voucher die u bij de locaties kunt verzilveren. U hoeft dus geen geld meer mee te nemen, uw dagje fietsen regelt u gewoon lekker vanuit huis ! 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant