Fietsknooppunten Gelderland

Fietsknooppunten Gelderland

Fietsknooppunten Gelderland: uniek en afwisselend

Dat u in de grootste provincie van Nederland moet zijn voor een leuke fietsroute langs fietsknooppunten is geen verrassing. Elk seizoen opnieuw maken vier verschillende regio’s Gelderland tot een gebied waar genoeg te ontdekken is. Maak in de herfst bijvoorbeeld eens een fietstocht op de bosrijke Veluwe; geniet in het voorjaar van de bloesems van de fruitbomen in het rivierengebied van de Betuwe; of ontdek de verborgen schatten in het coulisselandschap van de Achterhoek in de winter!

Fietsroutes in Gelderland

De Veluwe

Wie van variatie houdt tijdens het fietsen in de provincie, zit goed op de Veluwe. Het gebied ligt tussen de Rijn, Randmeren, Gelderse IJssel en de Utrechtse Heuvelrug. In het Noordwesten van de Veluwe zijn de Randmeren te vinden, een open landschap waar veel watersport en recreatie plaatsvindt. Het groene hart van de Veluwe ligt in het Centraal Veluws Natuurgebied, daar kunt u genieten van het grote, aaneengesloten bosgebied. Op de Oost- en West-Veluwe zie je veel akkerlandschappen, weilanden en dorpjes. Dit zijn de twee grootste plattelandsgebieden van de Veluwe. Ontdek tijdens uw tocht in deze streek de uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen, schaapkuddes, watergebieden, bossen en prachtige boerderijen. In deze streek komt u helemaal tot rust.

De Achterhoek

Net als op de Veluwe heeft de Achterhoek een bosrijke natuur, maar toch is deze weer anders. De bossen wisselen zich herhalend af met open landschappen. Fiets een van onze fraaie fietsroutes door de prachtige natuur en ontdek welke Gelderse fietsknooppunten u leidt langs kastelen, gemoedelijke dorpjes en mooie kerkjes. Ontdek steden als Doesburg en Doetinchem of bezoek de Loenense waterval, de grootste waterval van ons land. Fietsen in de Achterhoek maakt van fietsen een nieuwe ervaring.

De Betuwe

Fietsroutes door het prachtige heuvellandschap van het Gelders Rivierengebied leidt u langs uiterwaarden, oeverwallen, dijken, prachtige boomgaarden leuke stadjes en gemoedelijke dorpen. U beleeft hier het cultuurhistorische landschap van Gelderland optimaal, zeker in het voorjaar wanneer alle fruitbomen in bloei staan. Bezoek in september het Fruitcorso in Tiel, ontdek hoe Hugo de Groot kon ontsnappen uit Slot Loevestein, leer alles over landkaarten bij Geofort Asperen of duik in de geschiedenis van Oranjestad Buren. Zoek een afwisselende knooppuntenroute uit en beleef een leuke dag in de Betuwe!

Fietsknooppunten rond Arnhem en Nijmegen

Ga lekker fietsen in Arnhem, de hoofdstad van de provincie die bekend is om zijn vele parken. Bezoek Burgers Bush of het Openluchtmuseum, neem een kijkje bij het ultramoderne station of woon een wedstrijd of concert bij in het Gelredome. Of kiest u liever voor een fietsroute door Nijmegen, de grootste stad in Gelderland en de oudste stad van ons land? Naast interessante tentoonstellingen zijn ook sporen van de Romeinen terug te vinden in Museum Het Valkhof. Wie meer interesse heeft in andere culturen kan natuurlijk terecht in het Afrikamuseum. Maar u zult als echte fietsliefhebber vooral genieten van Nationaal Fietsmuseum Velorama. Ten noorden en zuiden van deze steden vindt u indrukwekkende stuwwallen en uitgebreide bossen.

 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant