Fietsen in Twente

Fietsroute fietsen in Twente

Fietsen in Twente

De mooiste manier om van Twente te genieten is per fiets. In het landschap van Twente wisselen landgoederen, weilanden en bossen elkaar af. Twente is een unieke plek om te fietsen en biedt veel mogelijkheden, want er ligt maar liefst 1500 kilometer aan fietsroutes in dit mooie gebied. Keus genoeg dus voor een knooppuntenroute!

Fietsroutes in Overijssel

De Holterberg opfietsen

Fiets elektrisch of op eigen kracht naar boven. Het zeer afwisselende landschap maken een fietsroute over de Holterberg tijdens het fietsen in Twente zeker de moeite waard. Er zijn voldoende bankjes onderweg om in alle rust even te genieten van het landschap en het uitzicht vanaf het uitkijkpunt. Houdt u meer van gezelligheid? Dan is er leven genoeg op het Holterbergplein.

Fietsen rond Ootmarsum

Ootmarsum mag u zeker niet vergeten tijdens het fietsen in Twente. Het stadje is in 2015 uitgeroepen tot winnaar in 'Entente Florale', een internationale wedstrijd voor aantrekkelijke groene dorpen en steden. Uit het juryrapport: 'De jury van Entente Florale roemt het toegankelijke landschap, dat de authenticiteit van Twente ademt. Het stadje nestelt zich daarin op natuurlijke wijze. Het geheel is als een ansichtkaart.' Dat wordt helemaal duidelijk als u tijdens het fietsen in Twente een bezoek brengt aan het Openluchtmuseum van Ootmarsum. Heeft u nog meer aanmoediging nodig om Ootmarsum te bezoeken? Het stadje staat ook bekend om de vele kunstenaars die er wonen, omdat ze zich geïnspireerd voelen door het prachtige Twentse landschap. Met name rond de kerk vindt u een groot aantal galerieën en ateliers op het gebied van schilderen, edelsmeedkunst, beeldhouwwerk, keramiek en glaskunst. Een aanrader is de Kerst- en Kunstmarkt die begin december gehouden wordt.

Oud en nieuw in een fietstocht

Kasteel Warmelo in Diepenheim staat bekend als de woning van prinses Armgard, de moeder van prins Bernhard. Zij bracht hier haar laatste jaren door, en wie de omgeving en het fraaie kasteeltje ziet snapt dat onmiddellijk. Het kasteel uit 1339 is omringd door een prachtig park waarin u kennis maakt met vier eeuwen tuinarchitectuur. Wanneer u in Twente bent is het zeker aan te raden om erheen te fietsen. Heel andere architectuur is te vinden in de wijk Roombeek in Enschede. Op de plek van de beruchte vuurwerkramp is een totaal nieuwe wijk gebouwd met een mix van de oude, vertrouwde jaren '30-stijl tot gedurfde moderne architectuur, voor zowel woningen als bedrijven. Zeker de moeite waard om de wijk te bezoeken. Voor groepen vanaf 10 personen is het mogelijk om een rondleiding te krijgen.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant