Oranjeroutes: Fietsroutes voor het oranjegevoel

Oranjeroutes: Fietsroutes voor het oranjegevoel

Het thema 'oranje boven'

Om een beetje het oranjegevoel te krijgen, mede omdat Prinses Beatrix volgende week dinsdag jarig is, hebben we enkele 'oranje' fietsroutes voor je geselecteerd. De routes leiden je door dorpjes of langs plaatsen die iets te maken hebben met het koningshuis of het verleden hiervan, ons oranjegevoel of oranje in het algemeen. Je krijgt drie keer de kans om de oranje leeuw in jezelf los te laten

Drie oranjeroutes

Fietsroute door twee provincies

Fietsroute door twee provincies

Tijdens het fietsen van deze route kom je langs het dorp Oranje. Daarnaast gaat een groot gedeelte van de route door Nationaal Park Drents-Friese Wold (zeker de moeite waard om te bekijken) en kom je door leuke plaatsjes als Diever en Dwingeloo.

Fietsroute Langs kastelen en huizen

Fietsroute Langs Kastelen En Huizen

Wijk bij Duurstede, waar de fietsroute voorbij gaat, is nog steeds een geliefde stad voor de adel. Tegenwoordig woont prinses Irene een deel van het jaar in de stad. Driebergen-Rijsenburg heeft buitenplaats Sparrenburg, terwijl in Doorn kasteel Moesbergen en Huis Doorn te vinden zijn. Huis Doorn is de woonplaats van de laatste Duitse keizer Wilhelm II. Hij woonde van 1920 tot 1941 in Huis Doorn. Op dit moment is er een tentoonstelling over Duitse prinsen en Oranje.

Fietsroute Langs het Elfstedenmonument

Fietsroute langs het Elfstedenmonument

Wat is er nou Hollandser dan fietsen? Schaatsen natuurlijk! Ondanks dat de weermannen en -vrouwen elkaar nog tegenspreken of ‘het oan giet’, kun je je prima vermaken met een fietsroute langs het Elfstedenmonument. Of je fietst de complete Elfstedentocht, dat kan natuurlijk ook. Naast het Elfstedenmonument is er natuurlijk nog veel meer te zien op deze route, ontdek het zelf.

Nog meer oranjegevoel met de Fietsnetwerk App

Wil je zorgeloos van je knooppuntenroute af kunnen wijken? Probeer dan eens onze Fiets App. Je kunt dankzij de geavanceerde GPS technologie altijd de weg terug vinden naar je fietsroute, ook wanneer je er vanaf wijkt. Dit is één van de voordelen ten opzichte van de fietskaart. Daarnaast krijg je bij elk knooppunt informatie over het volgende fietsknooppunt en de afstapmomenten in de omgeving. Een ander voordeel van de GPS technologie is dat batterij- en internetverbruik tot een minimum is beperkt.

 

Meer over de App

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via