Knooppuntenroute Zuid-Holland

Knooppuntenroute Zuid-Holland

Knooppuntenroutes in Zuid-Holland

Denkt u er over om een leuke knooppuntenroute in Zuid-Holland uit te stippelen? De provincie is één van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden ter wereld, maar heeft meer dan voldoende aan mooie plekken om te fietsen. Fiets door de Haaglanden, de duin- en bollenstreek of door het rivierengebied. Heeft u het eiland Goeree-Overflakkee als eens bezocht, of de zo bekende molens bij Kinderdijk?

Fietsroutes in Zuid-Holland

Fietsen in Haaglanden

Wilt u tijdens uw knooppuntenroute alles wat Zuid-Holland te bieden heeft? Kies dan voor Haaglanden! Steden, dorpen, bossen, duinen, weidelandschappen en niet te vergeten de zee: u komt het hier allemaal tegen. Alleen al de namen maken de ontdekkingsreiziger in u wakker. Laagveengebied de Vlietlanden is nooit ingepolderd en dus ook nooit ingeklonken. Daarom ligt het iets hoger dan het omliggende gebied. Voor vogelliefhebbers is het Bieslandse Bos tussen Delft en Zoetermeer een aangename verrassing. Voor boerenlandschap kunt u het beste naar Middel-Delftland of het Land van Wijk en Wouden.

Fietsen op Goeree-Overflakkee

Dit eiland lijkt misschien bij Zeeland te horen, maar is toch echt nog een stuk van Zuid-Holland. Omgeven door water komt u er absoluut tot rust terwijl u een knooppuntenroute fietst over de duiken, door de brede duinen of in de mooie natuurgebieden die Goeree-Overflakkee rijk is: Krammer-Volkerak, Goeree, Flakkee of Haringvliet.

Fietsen in de duin- en bollenstreek

Er zijn genoeg knooppuntenroutes te bedenken die u door deze prachtige streek van Zuid-Holland kunnen leiden, van Noordwijk tot Ouddorp. Fietsen door de duinen maakt u rustig van binnen. Een prachtige route is bijvoorbeeld die van Noordwijk naar Katwijk. Fietsen door de bollenstreek laat u in de lente versteld staan van de prachtige kleuren. In deze bollenstreek is ook de bekende Keukenhof in Lisse te vinden. Van eind maart tot en met eind mei komen hier zo’n 900.000 bezoekers op af vanuit de hele wereld, om de bolgewassen te bezichtigen op het 32 hectare grote park. Een absolute aanrader om te combineren met uw fietstocht.

Fietsen in het Hollands rivierengebied

Wilt u Nederland zien zoals de meeste toeristen het zien? Kies dan voor een van de knooppuntenroutes in het gebied tussen de Lek en de Beneden-Merwede. U ontdekt er polders, molens en weides vol koeien. De bekende 19 molens van Kinderdijk vindt u hier ook in een prachtig landschap van kanale, rivieren en boerderijen. Zuid-Holland op zijn mooist! Tenzij u natuurlijk meer van de stad houdt. Kies dan voor Dordrecht, de oudste stad van Nederland. Nationaal Park De Biesbosch ligt aan de overkant van de rivier. Zuid-Holland op zijn mooist!

Fietsen in het Hollands plassengebied

Knooppuntenroutes door het Hollands plassengebied in het noorden van de provincie Zuid-Holland voeren u langs heel veel water. Fiets elektrisch of met uw 'gewone' fiets en rij langs het water in de vorm van meren, riviertjes, plassen en sloten. Daarnaast ontdekt u hier de polders, mooie vergezichten en verschillend molens. Een gebied midden in het Groene Hart van Nederland.

Fietsen in 's Gravenhage

Bij een bezoek aan Zuid-Holland mag u Den Haag, zoals 's Gravenhage meestal genoemd wordt, eigenlijk niet missen. Niet alleen omdat het de bakermat is van onze democratie, maar ook vanwege de grandeur van de stad. Een stad die overigens nooit officieel stadsrechten heeft gekregen... Bezoek de Tweede kamer, werp een blik in de Ridderzaal of fiets langs Huis Ten Bosch. Is de drukte van de hofstad misschien iets teveel van het goede? Fiets dan de stad uit richting het strand van Scheveningen. Of kies voor een van onze fietsroutes die alles combineert....

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant