Knooppuntenroute Vechtstreek

Knooppuntenroute Vechtstreek

Knooppuntenroutes in de Vechtstreek

Knooppuntenroutes in de Vechtstreek fietsen, ook wel de tuin van Amsterdam genoemd, is genieten. Op korte afstand van onze hoofdstad kunt u fietsen door bossen en langs het water. Een knooppuntenroute fietsen in de Vechtstreek is ontspannen en biedt een afwisselend landschap met de prachtige Vecht en omliggende dorpjes. Maar ook voor wie de drukte wilt opzoeken is er genoeg te zien in deze omgeving.

Fietsroutes in Nederland

Fietsen langs rijke historie

Fietsend langs de Vecht ontdekt u gegarandeerd rijke historie. De welgestelde Amsterdamse kooplieden zochten rust in hun vrije tijd en bouwden daarom ware 'lustoorden' in de Vechtstreek, langs de oever van de rivier. En uiteraard wilde niemand voor elkaar onderdoen, dus de ene buitenplaats is nog mooier dan de andere. U kunt langs beide oevers van de Vecht fietsen. Het gebied heeft ook veel herinneringen aan de Oranjes: bomen die geplant zijn bij de inhuldiging van koningin Wilhelmina en koningin Beatrix, de Koning Willem III-kazerne of speciale gevelstenen die de verbondenheid van Nederland en Oranje onderstrepen.

Fietsen rond Hilversum

Hilversum hoort ook bij de Vechtstreek en is zeker leuk om eens naar toe te fietsen. De stad staat niet alleen bekend als bakermat van de Nederlandse televisie, maar biedt ook een gezellige binnenstad. Bovendien is het dorp omringd door indrukwekkende heide- en bosgebieden. Geen wonder dat menig BN-er hier graag in de omgeving wil wonen. Fietsen rond Hilversum is een mooie combinatie van rust en gezelligeheid, het is maar net waar uw hart naar uitgaat. Voor wie meer wil weten over omroepland is een bezoek aan Beeld en Geluid, het interactieve museum, een echte aanrader. Het museum is niet alleen een media-archief waar u terug kunt kijken naar uw favoriete series van vroeger, maar heeft ook een afdeling Experience waar u zelf het nieuws kunt presenteren, een Animal Cracker-filmpje kunt maken of een Buurman & Buurman-scène kunt maken. Ajeto! Dat het daarom ook een geweldig museum voor kinderen is hoeven we u natuurlijk niet uit te leggen. Speciaal voor de dames: de VVV Gooi en Vecht heeft Echte Gooise Vrouwen Shoppingroutes. Er zijn zowel routes voor één dag als meerdaagse routes want Hilversum en omgeving heeft veel te bieden.

Onbekend Amsterdam op de fiets

De hoofdstad van ons land mag natuurlijk niet ontbreken bij het fietsen in de Vechtstreek, maar levert ook een probleem op: het aanbod aan leuke dingen en bezienswaardigheden is zó groot dat u bijna niet weet waarvoor u moet kiezen. Wat dacht u daarom van onbekend Amsterdam op de fiets? We laten alle bekende belevenissen tijdens het fietsen in Amsterdam links liggen. Kies voor het onbekende Amsterdam en combineer het met leuke wandelroutes, bijzondere winkeltjes of kleine oases van rust midden in het drukke stadsgevoel.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant